Elsöprő győzelmet aratott a Fidesz-KDNP csapata Makón, polgármestert váltottak több térségi településen, vastapsot aratott Bokor János kiszombori ajándékkoncertje – ezekről is olvashatnak mai hírösszefoglalónkban!

Elsöprő győzelmet aratott a Fidesz-KDNP csapata Makón, egyéni körzetből vagy a kompenzációs listáról minden jelölt bejutott. Farkas Éva Erzsébetre mintegy 2000-el több makói szavazott, mint öt évvel ezelőtt. A térségben új polgármestere van Ambrózfalvának, Csanádpalotának, Maroslelének, Nagylaknak. Nagyéren, Óföldeákon és Csanádalbertin kihívó nélkül maradtak az eddigi polgármesterek. És a többiek is ismét bizalmat kaptak.

Fergeteges ajándékkoncerttel hálálta meg az idei falunapon kapott díszpolgári címét Bokor János, a kiszombori Ady Endre Művelődési Házban hely foglaló mintegy kétszáz nézőnek.

A teremtésvédelem és a környezettudatosság témája köré szerveződött a makói Szent István Egyházi Általános Iskola családi napja. A hagyományos közösségi programon előadásokkal, játékos állomásokkal és bábelőadással is várták a mintegy hatszáz résztvevőt.

A makói görögkatolikus templom felszentelésének évfordulójára emlékeztek október 13-án, vasárnap délelőtt. A búcsús Szent Liturgitát Gorcsa György tokai esperes vezette, aki családjával egy fát is elültetett a szertartás után.

A magyar labdarúgó-válogatott 1-0-ra legyőzte vasárnap a vendég azeri csapatot a Groupama Arénában rendezett Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen, így csoportjában feljött a második helyre, és életben tartotta kijutási reményeit.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest