Hírek Térség Top

Vastapsot aratott Bokor János kiszombori ajándékkoncertje

Fergeteges ajándékkoncerttel hálálta meg az idei falunapon kapott díszpolgári címét Bokor János, a kiszombori Ady Endre Művelődési Házban hely foglaló mintegy kétszáz nézőnek.

Még a pótszékek is alig fértek el a péntek esti, a kiszombori Ady Endre Művelődési Ház színháztermében, hiszen Bokor János, a község egyik idei díszpolgára ajándékkoncertjére már hetekkel ezelőtt minden ingyenes jegynek akadt gazdája.

A magyar nóta énekes Kiszomboron született, iskoláit Kiszomboron és Makón végezte. Az éneklés szeretetét édesanyjától örökölte. A magyar nóta éneklés művészi szinten történő elsajátítása érdekében Budapestre költözött. Az első fellépése 1977-ben a Hilton Szállóban volt, majd 1985-ben elkészült az első rádiófelvétele is, ettől kezdve nem telt el úgy nap, hogy valamelyik dala el ne hangozzon a rádióban. Ebben az időszakban kétszer kapta meg a „legjobb férfi előadó” díjat.

navigate_before
navigate_next

Tehetségének és eladásmódjának köszönhetően a magyar nótát szerető, kedvelő közönség egyik legismertebb, legkedveltebb előadóművésze lett. Tevékenységét több díjjal és kitüntetéssel ismerték el, aranykoszorús, Cselényi-, Jákó Vera-, illetve Budapestért díjas kiváló nótaénekes, a Magyar Köztársaság Arany Érdemkereszttel kitüntetett művésze. Elhivatottan működik közre a magyar nóta örökség ápolásában, terjesztésében, és a tehetséggondozásban. Több évtizedes kimagasló előadóművészi életpályája példaértékű.
Repertoárjában több mint 500 magyar nóta szerepel, melyekkel bejárta már Európát, Erdélyt, Amerikát, Kanadát és Ausztráliát.

A péntek esti három és fél órás remekbe sikerült, szórakoztató műsorban közreműködött Bokor János nótákat, Kátai Zsuzsa operett slágereket, Bokor Marianna (Ria) pop dalokat, míg Gyémánt Valentin retró slágereket vittek a közönség elé, azaz a művészek egy igazi, Bokor-csokorral kedveskedtek az a kiszombori közönségnek. Mely közös éneklésnek is részese lehetett, s műsort hol vastapssal jutalmazta, hol pedig állva tapsolt a fellépőknek.

A nézőtérre több mint kétszázan fértek be, de legalább még ennyien kíváncsiak lettek volna a koncertre.