Hírek Színes

Szakmai bemutatók és táncjáték is volt Dani János György tanyáján

Szakmai bemutatóknak adott helyszínt a bogárzói juhász tanyája szombaton, ahol emellett kézműves portékákat is megtekinthettek a kilátogatók, de előadások és kóstolók is helyet kaptak a rendezvényen.

 – Újra hozzá kell szoktatni az embereket az eredeti, igazi juhhúsos és juhtejes ételekhez, mert első kézből történik a feldolgozása, a kóstoltatása és a vásárlási lehetősége is, hogy megtudják az emberek, hogy mi a különbség az áruházláncokban árult élelmiszerek és az itthon készült élelmiszerek között – mondta el portálunknak Dani János György a mai rendezvényről, ahol a résztvevők többek között különleges cserépedényeket is megtekinthettek, de sajtkészítési bemutató is várta a látogatókat, a családias hangulatú programra Farkas Éva Erzsébet polgármester is ellátogatott.

navigate_before
navigate_next

A házigazda továbbá elárulta, az érdeklődők közt leendő vásárlók is akadnak, akik szakmai kérdésekkel érkeznek, hiszen itt tájékoztatást kaphatnak a juh fenntartása kapcsán.

Dani János György továbbá rámutatott: egyre kevesebben vannak a szakmában, hiszen édesapjáék idejében még 37-en voltak fejősjuhászok a pusztán, mikor ő kezdte, akkor már csak heten voltak, mostanra pedig egyedül csinálja a családdal – immáron 40 év kézi fejés után gépi fejéssel, amellyel jóval könnyebb és gyorsabb is elvégezni.

Továbbá hangsúlyozta, itt az lehet, aki szereti a szabadságot, ahogy Petőfi is írta. Mint fogalmazott, a horizonton ha végignéz, az tényleg olyan, hogy övé az egész világ; látja a 12 kilométerre lévő tótkomlósi templomot, ha pedig jól kinyitja a szemét, akkor Makót is, ez pedig nagy élmény számára – árulta el.