Hírek

Sikerek sorozata a Hagymatikumban

Tavaly a Makói Gyógyfürdő Zrt. remek évet zárt, idén az első háromnegyed évben sikerült felülmúlni a korábbi, azonos időszakban mért számadatokat, fejlesztések valósultak meg, elnyerte a közönség-szavazáson az Év Regionális Fürdője megtisztelő címet, és közbeszerzési fázisba ért a fürdőbővítési program is.

– Egy létesítményvezetőnek sosem ér véget a munka, a jó eredményeket is még jobbá igyekszik fokozni, keresi a szakmai- és üzemeltetési kiugrási lehetőségeket, és minden esetben távlatokban gondolkozik – kezdte el összefoglalóját Gergely Gábor, a Hagymatikum igazgatóságának elnöke. Mint kiemelte: „remek bevételi- és látogatószám adatokkal zártuk a 2018-as évet. Kihívást magunk elé állítva körülbelül 10%-os növekedést szerettünk volna elérni, ami már abszolút sikernek lett volna elkönyvelhető. Végül a sok befektetett energia és a csapatmunka meghozta a gyümölcsét, 2019 szeptemberéig 20%-os bevétel-növekedést és több mint 20.000 fővel több látogatót tudhatunk magunkénak, mindezt működési célú támogatás nélkül.”

– Büszkén mondhatom, hogy ebben az évben először a vendéglátás területén négy saját üzemeltetésű egységgel lett ez a szegmens a belépőjegyek után a második legnagyobb bevételforrásunk. Az étterem és a Nyugi Bár mellett a tanuszoda épület oldalában és a sportpályák felőli részen is volt értékesítési pontunk, ahol hűsítő italokkal vártuk vendégeinket. Nyugi Bárunkkal kapcsolatosan kiemelném még a szolgáltatás-bővülést is, hiszen a kisgyermekes családoknak kültéri játszóházzal, a családoknak, baráti társaságoknak pedig minibowling pályával igyekeztünk kedvezni, és Európa családbarát fürdője címünkhöz ezzel is méltónak lenni – tette hozzá Gergely Gábor.

– Ha már a titulusokat említjük, 2019-ben az Év Regionális Fürdője versenyen arattunk győzelmet 70 további kiváló létesítményt megelőzve. Ez egy fürdő számára Magyarországon az egyik legnívósabb elismerés, ahol több mint 7000 ember biztosított szimbolikusan bennünket arról, hogy jó úton vagyunk, szeretik, amit képviselünk. Amellett, hogy vendégeink mellettük állnak, városi, képviselői és országos szinten is kiemelt figyelmet kapunk, ennek a támogatásnak az eredményeként világszínvonalú fejlesztések várnak a Hagymatikumra amellett, hogy a Makoveczi- örökség gondozását is szem előtt tartják a döntéshozók, ez pedig rendkívül fontos számunkra – hangsúlyozta a fürdő igazgatóságának elnöke.

– A turizmus hosszú távú jövőképét tekintve szeretnénk egy osztrák fürdőváros hangulatos, pezsgő turisztikájú képét előre vetíteni, ehhez minden szakmai tudásunkkal, kollégáink vendégszeretetével, remek programokkal, akciókkal és tiszta környezettel járulunk hozzá. Jelenleg a 33 méteres medence sátorral való befedésén dolgozunk önerőből, amely rendkívül pozitív visszajelzést kapott tavaly is. A mindennapos üzemeltetés mellett javaslatainkkal és tapasztalatunkkal dolgozunk a fejlesztési munkálatokon és a szállodalétesítés elősegítésén – zárta gondolatait Gergely Gábor.