Czirbus Gábor és Gyömbér Péter nemrég abban kérte a térség országgyűlési képviselőjének segítségét, hogy további TAO támogatás érkezzen a csapathoz. A klub elnöke és az alpolgármester most két újabb komoly fejlesztést jelentett be.

Az önkormányzat az elmúlt öt évben kiemelten támogatta a sportot, ezen belül is elsődlegesen az infrastrukturális fejlesztéseket, ami a legnagyobb kihívást jelentette, hiszen a korábbi városvezetés idejében erre méltánytalanul kevés forrás jutott, mondta el Czirbus Gábor.

Az alpolgármester kiemelte, az átalakított támogatási rendszernek köszönhetően minden sportegyesület pályázhatott, és támogatásban is részesültek, emellett pedig létrejött két új műfüves pálya, felújították a sportcsarnokot, és a városi sportpálya öltözőkomplexumát, az új uszoda már a tervezés szakaszában van, és új kézilabdacsarnokkal is gazdagodik a város.

Czirbus Gábor szerint a jövőben is hasonló fejlesztésekre van szükség, hogy a gyerekeket a sport felé tudják terelni, ezért folyamatosan keresik a pályázati lehetőségeket és forrásokat.

– Korábban is kiemelten sokat segített Lázár János, akivel néhány héttel ezelőtt újra leültünk tárgyalni Gyömbér Péterrel, és azt kértük, ha van rá lehetőség, segítsen nekünk újabb TAO-forrást hozni a klubhoz a folyamatban lévő beruházások megvalósítása érdekében. Országgyűlési képviselő úrnak köszönhetően 100 millió forintos támogatást kapott a klub, ami már meg is érkezett. – hangsúlyozta az alpolgármester.

 

 

A MUFC elnöke szerint ezzel a forrással minden akadály elhárult a további fejlesztések elől, mint mondta két beruházás is várható rövid időn belül. Egyrészről szeretnék lebontani a régi, kihasználatlanul álló klubházat és tekepályát, ami így egy kaput nyit majd az utcafrontra, így a létesítmény jobban megközelíthetővé, láthatóvá válik, és a parkolási gondok is megoldódnak.

További tervek között szerepel, hogy a Maros-parton lévő létesítmény épületegyüttese – ami szintén igen rossz állapotban van már – is felújításra kerülhet.

Gyömbér Péter portálunknak elmondta, az utánpótlás csapatban jelenleg mintegy 350 gyerek sportol óvodás kortól 19 éves korig, összesen mintegy 15 csapatban. Közülük a legmagasabb osztályban a 14-15 éves korosztály van jelenleg, ők az NB II.-ben játszanak.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest