Női utastársát molesztálta a buszon és kábítószert fogyasztott egy szegedi férfi, aki Nagylakot elhagyva melegedett be üzelmeibe. Még meg is fogdosta áldozatát.

Letartóztatását indítványozta a Makói Járási Ügyészség annak a szegedi férfinak, aki egy helyközi buszjáraton molesztálta a vele utazó hölgyet, illetőleg ezt követően kábítószert fogyasztott.

A gyanú szerint a férfi október 9-én szállt fel 9 óra körüli időben a Mezőhegyes-Szeged között közlekedő menetrend szerinti autóbuszjáratra. Miután Nagylakot elhagyták, a gyanúsított az autóbusz hátsó részébe ment, leült a leghátsó ülésre, közvetlenül a sértett mellé. Beszélgetést kezdeményezett vele, kezét a sértett combja mellé tette, illetőleg a combja alá kívánt nyúlni, mely ellen a hölgy többször is tiltakozott, valamint ellökte a gyanúsított kezét. Mindezekre a férfi alpári kijelentésekkel reagált, szexuális aktusra utaló kijelentéseket tett.

Makó főteréhez közeledve a sértett jelezte, hogy le szeretne szállni, engedje ki őt a gyanúsított a helyéről, azonban ennek a férfi többszöri és erőteljes kérések ellenére sem tett eleget, sőt kijelentette, hogy nem fog felkelni a helyéről. Ennek nyomatékot adva lábait feltette az ülésekre úgy, hogy a sértett csak nagy nehézségek árán tudott mellette elmenni, melyet kihasználva a gyanúsított meg is fogdosta őt.

A sértett magánindítványt terjesztett elő a gyanúsított felelősségre vonására. A cselekmény elkövetése miatt a gyanúsítottat előállították a Makói Rendőrkapitányságra, ahol a ruházat átvizsgálása során kábítószergyanús anyagot foglaltak le tőle, illetőleg drogtesztet is elvégeztek, mely pozitív eredményt hozott.

A járási ügyészség az emberi méltóságot sértő szeméremsértés vétsége, valamint kábítószer birtoklásának vétsége miatt indult eljárásban a bűnismétlésre veszélyére figyelemmel tett indítványt a gyanúsított letartóztatásának elrendelésére. A férfi különös és többszörös visszaesőként valósította meg a gyanú tárgyát képező bűncselekményeket, vele szemben több büntetőeljárás is folyamatban van, valamint cselekményét feltételes szabadlábra bocsátás hatálya alatt követte el.

Az ügyészség indítványáról a Makói Járásbíróság bírója ma hoz döntést.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest