Hírek Térség Top

Nem kérnek majd helypénzt az új kiszombori piacon

Ez is elhangzott a ma délutáni piacfórumon, melyen mintegy százan, eladók és vevők vettek részt. Azt is kitalálták, mely napokon és hány órától hányig legyen nyitva. Részletek lejjebb.

Ötvenkilenc millió forintba került, s bár a helyi nyelvek nevezték már börtönnek és lóistállónak, de gyönyörű lett a Nagyszentmiklósi és az Ökrös utcák sarki telekre épített, tizenhat árusnak standot biztosító. 115 négyzetméter hasznos alapterületű kiszombori termelői piac.

Ezt a ma délutáni piacfórumon a mintegy száz érdeklődő maga is megtapasztalta, megnézve fedett pultsortól, a „bottal” nyitható zöldségmosón át egészen a volt KTSZ épületében létrehozott mosdókig mindent.

navigate_before
navigate_next

A fórum célja is mintegy negyedóra alatt megvalósult, azaz a résztvevők javaslatai alapján kiforrt, hogy a piacnak kedden, szerdán, csütörtökön, pénteken, szombaton és valamint vasárnap – a téli időszakban reggel 7 és déli 12 óra közt kellene nyitva tartania. Vasárnap ráadásul a bolhapiac is itt kapna helyet.

Szegvári Ernőné polgármester a fórum tájékoztató részében elmondta, hogy bár az önkormányzat eredetileg nagyobb piacot szeretett volna, ám annak költségeivel nem bírt volna el, így azt csökkentett műszaki tartalommal valósították meg. A polgármester hangsúlyozta, ha nem így tesznek, a piacépítésre elnyert összeg elveszett volna.

Ha meglesznek a piac különféle engedélyeit, akkor azt ki is nyitják, s egyetlen árustól sem kérnek helypénzt. A piacot – mely kapuja a nyitvatartási időn túl zárva lesz – egyébként igazi agóraként, azaz közösségi térként is szeretnék hasznosítani.

Szegvári Ernőné elmondta, hogy jövő keddtől a községházán várják a pultokat használni akarók igénybejelentéseit.