Kiemelt hírek Térség

Lázár János: Csanádpalota kapjon normális határátkelőt!

Nem csak Lázár János, hanem a térség valamennyi polgármestere kiállt Nyergesné Kovács Erzsébet mellett egy lakossági fórumon. Lázár János szerint a következő öt év tétje, hogy milyen fejlődés várhat Csanádpalotára.

– Azt fogom kezdeményezni a kormánynál, hogy Csanádpalotán egy nagy határátkelőhely, és egy normális bázis kerüljön kiépítésre. Az nem állapot, hogy a vámosok és a rendőrök bádogbódéban állnak 24 órában Magyarország és az Európai Unió egyik legforgalmasabb, 7 millió határbelépést lebonyolító határállomásán. – mondta el Lázár János a csanádpalotai lakossági fórumán, ahol azt is kiemelte, ő nem pártpolitikában gondolkodik, hanem településpolitikában, vagyis azt tudja támogatni, akinek vannak használható ötletei, van programja.

A térség országgyűlési képviselője szerint Csanádpalotán ennek a feltételnek Nyergesné Kovács Erzsébet és a csapat felel meg.

Lázár János emlékeztetett arra is, hogy Magyarország több mint 3 ezer települése közül Csanádpalota azon kevesek közé tartozik, akiknek csődöt kellett jelentenie a kifizetetlen számlák miatt, és az időközi választások után az új polgármester asszonynak muszáj volt olyan intézkedéseket hoznia, amelyek megpróbálták konszolidálni a város működését.

Mint mondta, az elmúlt két év talán elég volt arra, hogy a helyzeten javítsanak, az alapokat lerakják, a kérdés, a tét innentől az, hogy milyen fejlődés vár a településre.