Belföld Hírek Kék hírek

Kerekes kútba dobta a kiskutyáit, mert rosszalkodtak

Felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta az ügyészség több állat pusztulását okozó állatkínzás bűntette miatt egy 63 éves  férfivel szemben.

A karancsberényi férfi és családja szegényes körülmények között él, az önkormányzattól és a településen lakóktól is több jelzést kapott két keverék kutyájuk tartási körülményei, chippel való ellátása érdekében, illetve az ebek viselkedése miatt.
Mivel a kutyák megfelelő tartásáról nem tudott tovább gondoskodni, idén április elején elhatározta, hogy megszabadul tőlük. ezért az egyik útkereszteződésben található kerekes közkúthoz vitte a kutyákat, majd bele dobta azokat, s mint aki jól végezte a dolgát, távozott. Az állatok a vízbe fulladtak.

A Salgótarjáni Járási Ügyészség a büntetlen előéletű, tettét beismerő és megbánó vádlottal szemben próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés kiszabására tett indítványt azzal, hogy a büntetés végrehajtása esetén a férfi legkorábban három hónap letöltése után kerülhet feltételes szabadságra. A férfi ügyében a Salgótarjáni Járásbíróság dönt.