Hírek Makó

Egy gerizdesi közösségi ház létrehozása is szerepel Botlik Anita programjában

Az ötös számú választókerület Fideszes képviselőjelöltje emellett fontosnak tartja a játszótérfejlesztést is, de a biztonságos és könnyebb közlekedés érdekében kerékpárút építése is szerepel a programjában, továbbá a Ráday lakótelep fejlesztését illetően is több tervvel indul az október 13-i választáson.

Sok helyen járt és sok emberrel beszélgetett az utóbbi időszakban Botlik Anita, aki mint elmondta, a lakók szerint régóta nagy hiányosságnak számít, hogy nincs Gerizdesen egy közösségi ház, ahol a különböző civilszervezetek megtalálhatják helyüket, és amely teret adhat rendezvényeknek is.

– A gerizdesi városrészben szeretnénk ezt a játszóteret kibővíteni pihenőparkká, ahol felnőtt szabadidős fitneszgépeket szeretnénk még kihelyezni, illetve a játszótér folyamatos karbantartását, és új, egyéb játékelemekkel való kibővítését szeretném megcélozni – fogalmazott a képviselőjelölt, aki a lakosok kérését figyelembe véve szeretne Gerizdestől a főtérig egy kerékpárutat kialakítani, a Kelemen utca elejétől az új Kelemen László utcán át egészen a Kálvin utcáig, amelynek köszönhetően a közlekedés nemcsak könnyebb, hanem biztonságosabb is lenne.

– A Ráday lakótelepen szeretnék egy KRESZ tanpályát megvalósítani, ahol szintén fontos célkitűzés a gyermekek biztonságos közlekedéskultúrájának az elsajátítása. A játszótér mellett van is egy olyan lehetőség, ahol ezt ki lehet alakítani – emelte ki Botlik Anita. Mint elmondta, a lakók egy része parkolót szeretett volna létrehozni az egykori focipálya helyén, de többen voksoltak amellett, hogy a játszótér közelsége miatt mégse ilyen célra használják fel azt a területet. A lakótelepen továbbá egy e-padot is szeretne kihelyezni, amely nemcsak WiFi pontként üzemelne, de USB csatlakozáson keresztül a telefonok, GPS-ek és tabletek feltöltésére is lehetőség nyílna.

Botlik Anita továbbá fontosnak tartja a zöldterület gondozását, városszerte, és kiemelten a választókerületében is, hiszen Gerizdes városrészben a platánfák által okozott levélhullásra még kiemeltebb figyelmet kell a városnak biztosítania.

A képviselőjelölt továbbá örömét fejezte ki, hogy a Tatár és Nyizsnyai utca közötti üres telkeknél megkezdődött egy rekreációs szabadidőközpont építése, egy civilszervezet által nyert pályázatnak köszönhetően, ahol teniszpályát fognak kialakítani, ennek munkálatai pedig már elindultak.