Hírek Makó

Szebbé és biztonságosabbá tenné a Maros-partot Székely Ildikó

A 6. választókörzet fideszes képviselőjelöltje szerint az egyik legalkalmasabb hely a makói családok szabadidő eltöltésére a maros-part, ezért a következő ciklusban még tovább kell fejleszteni.

– Az autóút mellett szeretnék egy sétálásra, biciklizésre alkalmas sávot, hogy ne kelljen amiatt aggódni a szülőknek mikor üt el egy gyereket egy autó. – mondta el portálunknak Székely Ildikó.

A makói Fidesz képviselőjelöltje szerint ugyanis a városnak ez a része tökéletesen alkalmas szabadidő eltöltésre, ám ehhez még fejlesztésekre van szükség, sürgősen fel kell újítani például a Lombkorona Sétány melletti játszóteret is.

Székely Ildikó szerint a 6. választókörzet egészen szerencsés oktatási, nevelési intézményeket illetően, amelyek ráadásul az utóbbi években korszerűsítéseken is átestek, így a gyermekek méltó körülmények között fejlődhetnek. Ebben a körzetben épül a már nagyon várt új Kálvin rendelő is, ami még élhetőbbé teszi a városrészt.

A választókörzet fontos része továbbá a Bajcsy-lakótelep, amelynek területén zárható szelektív hulladékgyűjtő szigeteket szeretnének elhelyezni, fejleszteni az itteni játszóteret is, létrehozni egy műfüves focipályát, valamint a Fűrész utca felől parkolóhelyeket kellene létrehozni. A már korábban elindított, kiválóan működő járdaprogramot pedig természetesen folytatni kell, hangsúlyozta a makói Fidesz képviselőjelöltje.

– Makó az elmúlt öt évben hatalmas fejlődésen ment keresztül, én pedagógusként és igazgató-helyettesként is a város jövőjének építésére tettem fel az életem. Minden erőmmel ezt szeretném segíteni a továbbiakban is. – emelte ki Székely Ildikó.