Hírek Sport Térség Top

Fitneszterem nyílt a nagylaki iskolában

Az önkormányzat félmillióért nyert különböző erőgépeket, ezekkel ma délutántól, nyitvatartási időben bárki edzhet. És nem ez az egyetlen mozgásforma a faluban.

Ma délután 4-kor minden különösebb ceremónia nélkül megnyílt a nagylaki iskola épületében a fitneszterem, mely körülbelül félmillióba került eszközeit egy pályázaton nyerte az önkormányzat. A nagylakiak már ki is próbálták azokat.

A 2017-es fél faluvezetői ciklusom során nyújtottunk be egy EFOP EFOP-1.5.3.-16-2017-00037-es, „Értékközvetítés a Makó-térségi közösségekben”- Fő kedvezményezett: Makó Város Önkormányzata, Konzorciumi tagok: Pitvaros Községi Önkormányzat, Ambrózfalva Község Önkormányzata, Nagyér Községi Önkormányzat, Csanádalberti Község Önkormányzata, Csanádpalota Városi Önkormányzat, Királyhegyes Község Önkormányzata, Kövegy Község Önkormányzata, Nagylak Község Önkormányzata -ös pályázatot. Úgy gondoltuk, hogy közösségi terek létrehozását megcélozva helye lenne egy olyan teremnek a faluban, mely az egészséges életmódot segíti elő – mondta Locskai Zoltán polgármester.

Hozzátette: úgy gondolták, hogy egy fitneszteremnek helye és jövője is lenne a faluban. A pályázaton nyert valamivel több, mint félmillió forintból hét különböző fitneszgépet – futópadot, evezőpadot, ellipszis trénert, szobakerékpárt, vibrációs trénert, taposótrénert és síszimulátort – vásároltak.

A különféle eszközöket az érdeklődők nagy vidáman próbálták ki, azt találgatva, hogy az egyes kijelzőkön megjelenő számok vajon mit is jelentenek, s hány kalóriát lehet elégetni  – és a test melyik részéről – a segítségükkel.

navigate_before
navigate_next

– 2017-ben, azaz a pályázat benyújtásakor, még úgy gondoltuk, hogy a fitnesztermet a volt óvoda tornatermében helyezzük el. A tervek szerint azt felújítottuk volna, önkéntes munka keretében tettük volna alkalmassá erre a célra. Az elnyert támogatás tavaly év végén, az idén év elején érkezett meg az önkormányzat számlájára. De nagyon zsúfolt nyarunk, s abban rengeteg programunk volt, így a tervezett ovis felújítás elmaradt. Az önkéntességet nem tudtuk megcsinálni, ezért úgy gondoltuk, hogy ha az eszközök a rendelkezésünkre állnak, elhelyezzük azokat itt az iskola egyik termében – tette hozzá Nagylak polgármestere.

A fitnesztermet október 31-ig a következő időpontokban használhatják az érdeklődők: szerdán 16-19 óra között, pénteken 17 órától 21 óráig, míg szombaton délelőtt 9-től 12 óráig.

Novembertől a nyitvatartási időt a helyi igényekhez alakítják, a javaslatokat így október végéig gyűjtik.

Locskai Zoltán elmondta, a község nagy hangsúlyt fektetett eddig is a mozgási, sportolási lehetőségek biztosítására, hiszen zumba edzés működik, de kedden délelőtt 9 órától idős torna, délután zumba, szerdán jóga és ezentúl a fitneszterem várja az érdeklődőket. Csütörtökönként zumbázni a romániai Nagylakra viszi át az érdeklődőket az önkormányzat kisbusza. Pénteken idehaza tartják a pilates tornát. És a nyáron újjáalakult a Nagylak FC is.

***

A nagylaki fitneszterem berendezése az EFOP-1.5.3.-16-2017-00037 „Értékközvetítés a Makó-térségi közösségekben”pályázatnak köszönhető, mely fő kedvezményezettje a makói önkormányzat. Konzorciumi tagok: a pitvarosi, ambrózfalvi, nagyéri, csanádalberti, csanádpalotai, királyhegyesi, kövegyi valamint a nagylaki önkormányzat.a