Hírek Makó

Varga Ferenc útmutatást is kapott Sánta Sándortól

A makói Fidesz 3. választókörzeti képviselőjelöltjének Honvéd városrész további felzárkóztatása az egyik legfontosabb feladata, miközben a körzet többi részére is nagyobb figyelmet szeretne irányítani.

– Sánta Sándor a Honvéd fejlesztésével nagyon nagy fába vágta a fejszéjét, de ezzel nekem is iránymutatást adott arra, hogy mi szükséges a városrész élhetőbbé tételéhez. – mondja Varga Ferenc, aki a körzet korábbi képviselőjének helyét szeretné átvenni október 13-án.

Mint megtudtuk tőle, a Honvéd az itt élőktől élőktől is nagyon sok értékes ötletet kapott, amit szeretnék hasznosítani. Ebben a városrészben a legutóbbi becslések alapján mintegy 60 olyan telek van, ami romos, elhagyatott, ezeket fel kell számolni, amitől a képviselőjelölt azt várja, hogy a rágcsálók száma is csökken.

A csapadékvíz elvezetés problémája bár városi szintű megoldásért kiált, itt a legkomolyabb, ahhoz, hogy ne forduljon elő többet olyan, mint nyáron, Varga Ferenc szerint ki kell takarítani az átereszeket, záportározót kell minél hamarabb kialakítani, az átemelő szivattyúkat pedig fel kell újítani.

Emellett a járdaprogram dinamikusabb folytatását és mint családapa, a játszóterek fejlesztését is szeretné szorgalmazni a képviselő testületben. Varga Ferenctől a körzetének belvároshoz közelebbi részén élők azt kérték elsősorban, hogy erre a részre is fordítson nagyobb figyelmet, ezt ugyanis eddig hiányolták.

Bár a Deák Ferenc utca és a környéke a könyvtár megépítésével és a piac felújításával sokat fejlődött, a Fidesz képviselőjelöltje az itt élők kérésére azt is szeretné elérni, hogy a jégpályát fejlesszék tovább fűthető konténerházakkal, és új karbantartó gépek beszerzésével, amivel a nyitvatartási időt is meg tudják hosszabbítani.