Hírek Ország-világ Sport

Magyar bajnokságon szerzett érmet Antal László, a Makó Budo Klub ökölvívója

Több mint másfél évtized után a 13 éves apátfalvi sportolónak sikerült olimpiai sportágban magyar bajnokságon érmet szereznie a Makó Budo Klub színeiben: a bronzérmet magáénak tudható Antal László képességeiről még ellenfele edzője is elismerően szólt a mérkőzést követően.

– Több mint másfél évtizede annak, hogy makói színekben sikerült magyar bajnokságon, egy olimpiai sportágban, jelesül az ökölvívásban dobogóra állni. Márpedig ez megtörtént a közelmúltban, hiszen Győrben, Antal László a korcsoportos magyar bajnokságon a harmadik helyet szerezte meg – közölte Márton Imre. Mint felidézte, az ökölvívó szakosztály 1997-ben alakult, ennek a több mint 20 éves munkának gyümölcse ez az eredmény, amelyet reményeik szerint továbbiak követnek majd.

Az egyesület elnöke kiemelte, a jubileumi évben minden szakosztálynak próbálják megteremteni azt a lehetőséget, hogy egy nagyobb rendezvényt, akár országos kihatású versenyt rendezzenek, így az ökölvívóknak is.

– Ezt novemberben folyamán szeretnénk megrendezni, hiszen amellett, hogy van egy Antal Lászlónk, itt van a felnőtt korcsoportban Solymosi Attila, valamint a junior korcsoportos Csonka Csaba és Téglás Dani, és én azt gondolom, hogy jó lenne, ha ők is meg tudnák egy tétmérkőzésen mutatni a makói közönségnek is, hogy hogyan dolgoznak, mit csinálnak – fogalmazott Márton Imre, aki Körömi Ábel nevét is kiemelte, aki bár még életkoránál fogva nem tud tétmérkőzést vívni, hiszen 11 éves, de bemutató mérkőzésre mindenképpen lenne lehetősége. Ennek kapcsán már a Magyar Ökölvívó Szövetséggel is felvették a kapcsolatot, akikben partnert találtak, és akár Erdei Zsolt is Makóra látogathat majd a rendezvény kapcsán. Továbbá felidézte: Makón tíz éve volt ökölvívó rendezvény, így ennek is jubileuma van.

Márton Imre továbbá rámutatott, a Makó Budo Klubot nemcsak makói, hanem térségi sportolók is erősítik, amely bizonyítja, hogy a klubnak nagy a kihatása, és egy igazi, erős városi sportegyesület, ami nemcsak Makót, hanem a térséget és a járást is megmozgatja.

A serdülő korosztályban, 56 kilós csoportban indult Antal László elmondta, kiskora óta érdekli ez a sport, három éve bokszol, hetente négyszer jár át Apátfalváról edzeni, jelenleg a Dózsa György Általános Iskola hetedikes tanulója. A sportolónak eddig mintegy 15 versenye volt, a győri volt az első országos versenye.

Edzője, Kis Ferenc elárulta, Lacinak a magyar bajnok ellen is kellett bokszolnia, de ezt nem mondta meg neki, hogy nehogy másképp álljon a meccshez és húzzon kesztyűt. A mérkőzés végül is szoros volt, a Vasas edzője a mérkőzést követően odajött és elismerően szólt a makói sportoló teljesítményéről, miszerint ilyen kemény ellenfelük még nem igazán volt.