Kedd reggel ismét egy reggelivel egybekötött találkozóra invitálta a női vállalkozókat a makói Család és KarrierPONT és a Marosmenti Vállalkozók Szövetsége.

A női harcos útja – Nők vezető szerepben címmel tartott előadást Nagy Márta pszichológus a Hagymaház pódiumtermében. Mint az előadó portálunknak elmondta, azért tartja fontosnak ezt a témát, mivel a munkája során gyakran találkozik azzal a problémával, hogy számukra nehéz ez a szerep, vagy más témával jönnek, de előbb-utóbb belefutnak abba, hogy szerintük nem igazán tudnak olyan jól működni ebben.

– Tipikus problémákat látok ilyenkor, hogy nagyon nehezen találják meg az egyensúlyt a női szerepük és vezetői szerepük között, leegyszerűsítve nagyon nehezen találják meg azt, hogy hogyan lehet a vezetői szerepet női minőséggel feltölteni és azt jól csinálni – emelte ki. Mint Nagy Márta rámutatott: egy férfi és egy női főnök teljesen más, de a funkciója ugyanaz, viszont a nők máshogy működnek, gondolkodnak, éreznek és más szempontok szerint döntenek, más a női minőség, és a vezetői szerepben ez ugyanúgy érvényesül, de – mint hangsúlyozta – ez nem jobb vagy rosszabb, mint egy férfi vezetőnél, csak nagyon más működés, és a nők számára ez nagyon nehéz, hogy ezt fel tudják vállalni, hogy ők nőként mások. Ebben pedig benne van a társadalmi nyomás is, hogy férfias tulajdonságokat várnak el, vagy nehezen fogadják el, hogy felső- vagy cégvezetőként egy nő jól működik.

A pszichológus előadása során a szerepek szerint közelítette meg a témát, a megértésük után pedig a személyiségfejlesztés irányába lehet elmozdulni, hogy miket kell erősíteni és női tartalommal feltölteni.

A Női Vállalkozók Reggelijén részt vett Farkas Éva Erzsébet polgármester is, aki az előadás kezdete előtt szólt a résztvevő női vállalkozókhoz.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest