Ország-világ Programok

Műhelyfoglalkozással várja az 50 év felettieket Makói Egészségfejlesztési Iroda

Második alkalommal kerül megszervezésre a Mentális Egészségfejlesztési Program keretein belül az 50 év felettieket támogató kortárs segítő műhelyfoglalkozás.

A Makói Egészségfejlesztési Iroda második alkalommal rendezi meg 5 alkalmas műhelyfoglalkozását 50-es éveikben járók számára, akik szeretnének tenni azért, hogy felelősen készüljenek fel az aktív, kiegyensúlyozott, egészségben eltöltött időskorra.

A foglalkozások során útmutatást és módszereket kapnak a résztvevők, melyek segítenek a tudatos felkészülésben. Cél, hogy a résztvevők adják át a megszerzett ismereteiket barátaiknak, munkatársaiknak, aktivizálják a kortársaikat, támogató közösséget teremtsenek az egészséges, hosszú élethez.

A napok tematikusak, szakképzett trénerek vezetésével, maximum 12 fős csoportban zajlanak. A témákat napokra lebontva az alábbi táblázat tartalmazza.

 

Október 10.       Az időskorral járó fizikai és szellemi változások – egészséges időskor – célok kijelölése.

Október 17.       Biológiai változások a kor előrehaladtával, hatása szervrendszerek működésére. Az átalakulásokra való felkészülés életmódbeli lehetőségei, például a táplálkozás és a testmozgás területén.

Október 24.       Honnan jöttem, ki vagyok és hová tartok? Előtérben az életút.

Október 31.       Társas kapcsolataink, szabadidős szokásaink és személyiségünk alakulása.

November 7.     Öngondoskodás, célok újraértékelése.

 

A műhelyfoglalkozáson való részvétel előzetes jelentkezéshez kötött, melyet október 8-ig (kedd) lehet megtenni, a +36 62/511-186-os telefonszámon, az efi-mako@evp.hu  email címen vagy személyesen az irodában.

 

Borítókép: illusztráció