Hírek Makó

Lázár János: az a célunk, hogy Makónak jobb legyen

Újabb két helyszínen tartottak utcafórumot ma a makói Fidesz képviselőjelöltjei, amelyeken részt vett a térség országgyűlési képviselője is. Lázár János arra is bíztatta a résztvevőket, nyugodtan kérdezzék meg az ellenzéki képviselőjelölteket arról, hogy milyen várost szeretnének látni tíz év múlva, és gyorsan ki fog derülni, hogy fogalmuk sincs róla.

– Menjenek el a különböző képviselőjelöltek fórumára, és azt az egyszerű kérdést tegyék fel nekik, hogy mondják már meg milyen város lesz Makó 5 év múlva, 10 év múlva. Halvány vörös gőzük sincsen arról, hogy milyen város lesz. Nem tudnak válaszolni erre az egyszerű kérdésre. – hangsúlyozta Lázár János Székely Ildikó és Botlik Anita Farkas Éva Erzsébettel közös fórumán.

A térség országgyűlési képviselője hozzátette, ezzel szemben a jelenlegi polgármesternek és a részben megújult csapatának konkrét tervei vannak, képesek válaszolni arra, hogy milyen jövőt szeretnének Makónak.

Mint elmondta, senki nem gondolta, hogy Makó fejlődésében ekkora lehetőség van, mint amit meg tudott ragadni. Ebben kétségtelen, hogy az előző polgármesternek és képviselőtestületnek is van érdeme, amit nem szabad elvitatni, de a mostanin múlott, hogy a várost talpra állította.

– El volt a város adósodva, azt le kellett adni, ez a kormány volt, aki lehetővé tette ezt Makó számára. – emelte ki.

Lázár János kitért arra is, Farkas Éva Erzsébet megérdemli újra a makóiak bizalmát, mert megdolgozott érte. Arra is felhívta a figyelmet, hogy a következő két évben a belváros mellett egyszerre kell fejleszteni a külvárosi részeket is, előbbit azért, mert az hozza az adóbevételt, utóbbit pedig azért, mert egy város csak akkor van rendben, ha a külső városrészei is rendben vannak.

– Azt szeretném, ha pedáns, akaratos, hajtós képviselői lennének azoknak a választókörzeteknek, amelyeknek külvárosi része is van. – utalt a lakossági fórumon Csermák Szilviára, aki a 8. választókörzetben indul jelöltként.

Mellette két további nő száll versenybe a választók bizalmáért, mert ettől azt remélik, lendületet visznek a képviselőtestület munkájába a hölgyek, egyben pedig visszafogják a férfiak „kakaskodását”.

 

navigate_before
navigate_next

 

Czirbus Gáborról Lázár János elmondta, városfejlesztést és üzemeltetést vezető alpolgármesterként kiválóan teljesített, ő azért is támogatja a régi képviselők mellett az újak indítását, hiszen az alpolgármestert is kevesebben ismerték 2014-ben, mégis nagyot nyert vele a város.

A térség országgyűlési képviselője arra kérte a lakossági fórumok résztvevőit, támogassák október 13-án Farkas Éva Erzsébetet és a Fidesz-KDNP jelöltjeit, mert közös céljuk, hogy Makónak jobb legyen, Makó még jobb hely legyen.

Az utcafórum sorozaton a makói Fidesz azt a négy nagy témakörre bontott, tíz éves programot és a jelöltek saját körzeteikre vonatkozó terveit mutatja be, amelyet a városnak ajánlanak, ha bizalmat szavaznak a választók. Ebben négy nagy irányt jelölnek meg programként, ami tartalmazza a  Turisztikai és gazdaságélénkítő fejlesztéseket, a Család- és ifjúságvédelmet, a  Zöld várost és környezetvédelmet, valamint Makó épített örökségeinek védelmét.