Hírek

Jubileumi gálaműsorára is készül már a Forgatós Táncegyüttes

Tartalmasan telik az október a Forgatós számára, hiszen a tegnapi napon Budapesten, a Kossuth-mauzóleumnál mutattak be egy nagyszabású emlékműsort, de október 23-ra és a decemberi jubileumi gálaműsorukra is készülnek, közben pedig várják a táncolni vágyókat is.

Már korán reggel elindult Budapestre október hatodikán a Forgatós, hogy a délelőtti próbát követően délután bemutassák nagyszabású emlékműsorukat Budapesten, a Fiumei úti sírkertben található Kossuth-mauzóleumnál. A produkcióban a makói táncosok mellett a Hortobágy Táncegyüttes néhány tagja is részt vett, amelyet Koltay Gábor rendezett, és amelynek koreográfusa Doktor László volt.

A tizenhárom aradi vértanú emléke előtt tisztelgő előadást a Turay Ida Színházzal közösen hozták létre, és mint Doktor László portálunknak elmondta, nagyon örül annak, hogy létrejöhetett ez az előadás, a hősök, és a miatt is, hogy egy ilyen jeles napon a Forgatós Táncegyüttes egy ilyen helyen mutathatta be a tudását, ezzel öregbítve Makó hírnevét.

A makói Forgatós Táncegyüttes és a debreceni Hortobágy Táncegyüttes, Koltay Gábor rendezővel, Doktor László koreográfussal, és a Kormorán két énekesével: Fehér Nórával és Vadkerti Imrével

Mint Doktor-Bagaméri Andrea kiemelte, az együttes jubileumi évadába lépett, nagyon sok felkérésük van, közben pedig tudatosan építik az utánpótlást is, az óvodás csoportba is folyamatosan érkeznek új jelentkezők, akiket továbbra is várnak középső csoportos kortól, de a nagyobb csoportokba is várják a táncolni vágyókat.

– December 14-én és 15-én lesz a tízéves jubileumi gálaműsorunk, amelyre már készülünk, ezt megelőzően pedig felkérést kaptunk Makó városától, hogy október 23-án az ’56-os megemlékezés kapcsán szintén mutassunk be egy történelmi táncjátékot, egy produkciót, amelyet örömmel elvállaltunk. Hiszen nem titok: régóta foglalkozik az együttes ezzel a témával, és már most folyamatosan készülünk erre is párhuzamosan – tudtuk meg az együttes asszisztensétől, aki azt is elárulta: próbálnak új anyagokkal előrukkolni, amelyet még nem látott a közönség.