Mi szövetségben dolgozunk, bebizonyítottuk, hogy a legrosszabb helyzetben lévő és legkisebb településen is lehet minőségi változásokat elérni, ha megvan a szándék, mondta el a térség országgyűlési képviselője Csanádpalotán, ahol Nyergesné Kovács Erzsébet fórumára eljött szinte az összes polgármester.

Közösen állnak Nyergesné Kovács Erzsébet mögött a térség polgármesterei, és ezt demonstrálták is kiállásukkal a csanádpalotai fórumán. Lázár János elmondta, azért jöttek el most ennyien, hogy együttműködési készségüket hangsúlyozzák.

– Nem az a kérdés, hogy milyen pártállású polgármester lesz, hanem hogy aki vezeti az képes e valamit letenni az asztalra. De egyedül semmiképpen nem megy, mi szövetségben dolgozunk, bebizonyítottuk, hogy a legrosszabb helyzetben lévő és legkisebb településen is lehet minőségi változásokat elérni, ha megvan a szándék. – emelte ki Lázár János.

A képviselő azt javasolta a csanádpalotaiaknak is, hogy ne egymás ellen harcoljanak, hanem a településért, az a település ugyanis, ahol megosztottság van, széthúzás, harc, nem fog fejlődni. Kitért arra is, hogy itt egy nehéz helyzetben, időközi választáson kellett felállítani egy új struktúrát egy új polgármesterrel. Ekkor nagyon szoros eredmény született, teljes megosztottság volt az elhunyt polgármester után.

 

 

Lázár János megköszönte az itt élőknek, hogy akkor a józan ész lett az úr, mert Nyergesné Kovács Erzsébetnek teljesen más típusú munkát kellett végezni, mint mikor a kerítés is kolbászból van, és csak a pénzt kell költeni.

– Az elmúlt két esztendő arra elég volt, hogy a helyzeten javítsanak, az alapokat lerakják, az a kérdés, hogy a következő öt évben milyen fejlődés várhat Csanádpalotára. – tette hozzá.

Mint elmondta, az első lépés ehhez, hogy jó polgármestert és jó képviselő testületet kell választani. A térség országgyűlési képviselője hangsúlyozta, ő nem az alapján válogatja meg a polgármestereket, akiket támogat, hogy mit gondolnak róla, hanem az alapján, ki tud segíteni egy településnek, mi a programja. Ha ugyanis olyan ember vezeti, aki felkészült, talpraesett, becsületes, akkor ez meglátszik azon, ami rá van bízva.

– Az elmúlt öt évben kellett egy jó önkormányzat, le kellett küzdeni a munkanélküliséget, talpra kellett állítani a településeket, a következő öt évben a legfontosabb kérdés, ezek a települések hogyan tudják megtartani a fiatalokat. – hívta fel a figyelmet a következő ciklus feladataira Lázár János.

Hozzátette: amire ehhez szükség van, az többek között jól fizető munkahelyek, jó bölcsődék, óvodák, általános iskolák, lakhatás, otthonteremtés. A képviselő külön kitért arra is, hogy Makó és Mezőhegyes fejlesztése a térség településeinek is különösen fontos lesz.

Nyergesné Kovács Erzsébet hangsúlyozta, az önkormányzatnak Csanádpalotán az adósságrendezési eljárás miatt nagyon takarékos gazdálkodást kellett folytatnia, ám ennek, és a mintegy 73 millió forintos soron kívüli kormányzati támogatásnak köszönhetően fél év alatt sikerült kikerülni. Jelenleg pedig ott tartanak, hogy a településnek nincsenek anyagi problémái, és számos fejlesztést is el tudtak indítani.

 

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest