Hírek Támogatott tartalom

Jó reggelt, Makó!

Támogatott tartalom

A turizmus mellett a családok támogatására is nagy hangsúlyt fektetne a makói Fidesz, kicsiknek és nagyoknak is programokkal készült a Kiskaska piac, Királyhegyes legifjabb polgárait köszöntötte Lázár János – ezekről is olvashatnak mai hírösszefoglalónkban!

Pénteken is két helyszínen, két-két körzet összevont lakossági fórumával folytatódott a makói Fidesz programjának bemutatása. Botlik Anitát, Székely Ildikót, Csermák Szilviát, Czirbus Gábort kérdezhették a lakosok Farkas Éva Erzsébet mellett.

Ezen a napon az ünneplésé volt a főszerep a Makói Egyesített Népjóléti Intézmény I. számú Idősek Klubjában: az idősek világnapját finom ebéddel, süteménnyel és ajándékkal ünnepelték meg a tagok.

Szombat délután ismét megnyílt a Makói Kiskaska Kézműves Piac a Makovecz téren: a kézműves portékák mellett programok is várták az érdeklődőket.

Énekléssel, imádsággal, tanúságtételekkel és szentmisével emlékeztek meg Lisieux-i Szent Terézről a hétvégén a Makó-újvárosi Szent László Király Plébánián. A Rózsaeső Imanap idei alkalmán Varga László, a Kaposvári egyházmegye püspöke tanította a közösséget és mutatott be szentmisét.

Egy önkormányzati képviselőnek, polgármesternek vagy egy országgyűlési képviselőnek az feladata, hogy segítse a jövő generációját és minden fiatal számára lehetőségeket teremtsen. Ezen dolgoztunk Királyhegyesen az elmúlt években! Hajrá Királyhegyes! – írja az országgyűlési képviselő nemrégiben feltöltött videójához közösségi oldalán.

Vidám családi nap is zajlott tegnap Óföldeákon: a Návay László-kúria előtti ősparkban felállított színpadon zenés-táncos, vidám jelenetek váltották egymást a meglehetősen hűvös időben lelkes közönség előtt. A rendezvényre háromszázan regisztráltak, s a megjelentek délben marhapörkölttel csillapíthatták éhségüket.

Az óvodások is köszöntötték az apátfalvi időseket: mintegy kétszázötven szépkorú vett részt az Apátfalvi Szociális Alapszolgáltatási Központ és az Apátfalvi Önkormányzat által tegnap délután a helyi faluházba szervezett idősek napi ünnepségen. Apátfalván az aradi vértanúkról is megemlékeztek, a Petőfi szobornál helyeztek el mécseseket.