Hírek

A turizmus és az egészségügy fejlesztése is szerepel Hadik György programjában

A négyes választókerület Fideszes képviselőjelöltje számos tervvel és ötlettel indul az október 13-i választáson.  

– Van egy álmom, ebben az álomban nem öt év, hanem 2030 évi Makó szerepel – hangsúlyozta Hadik György a programja bemutatása előtt. Mint elmondta, ebben az is szerepel, hogy a Királyhegyes utcában a használaton kívüli parókus lakásból egy ápolási otthont kellene létrehozni, amelyet már évtizedek óta szeretne. Az egészségügyet érintő tervei közt szerepel a tüdőkórház épületének revitalizálása is, amely szociális otthonként tudna működni, és így számos lehetőséget rejtene.

A képviselő a kitörési pontot jelentő turizmus fejlesztését is támogatja. Mint fogalmazott, ez egy nagyon jó gondolat, viszont fontosnak tartja, hogy ne csak “egynaposak” legyen a turisták, hiszen bár hétvégén itt vannak a városban, hétköznap nem, ennek megoldását a fiatalok képzésében látja. Ehhez fontosnak tartja a román nyelv ismeretét is, amelynek elsajátításában a helyi román nemzetiségi önkormányzat is segítséget nyújtana a turisztikai szakembereknek.

Fontosnak tartja a Maros által kínált lehetőségeket is, és hogy célcsoportokat jelöljenek ki a szolgáltatásokkal. Példaként említette, hogy a vadászoknak is programokat lehetne szervezni, hiszen apróvadban rendkívül gazdag a környék többek között. Egy záportározó kiépítése is tervei közt szerepel; a horgászok megszólítása mellett pedig úgy véli, a földek megfelelőek lennének egy bivalyrezervátum létrehozására is.

A mezőgazdaságot és a makói hagymát is szem előtt tartja Hadik György, amelynek – mint fogalmazott – hagyománya van.

A fiatalok megtartásához véleménye szerint szükséges a munkahelyteremtés és a megfelelő lakáslehetőségek is, illetve fontosnak tartja a rendezett parkokat is.

A turizmus kapcsán továbbá Galamb József örökségét is kiemeltnek tartja, akárcsak a városban található épületeket, köztük a Makovecz-épületeket, amely számukat tekintve egyedülállónak minősülnek.

– Öt évvel ezelőtt azt ígértük, hogy Makó egy üstökös-szerű fejlődőpályára áll, ha valaki kimegy, azt mondja, hogy nem sokat tévedtek ezek az emberek, amikor ezt ígérték. Ugyanezt kellene tovább folytatnunk, és ez csak akkor megy majd, ha összefogunk. Ezeknek az álmokban a megvalósításában, ha valaki segíteni akar nekem, a négyes választókerületben, kérem hogy a négyesre szavazzon; ugyanis itt, az egyéni választólistákon a negyedik helyen szerepelek. Tehát a négyesben a négyesre! – hívta fel a figyelmet Hadik György.