Hírek Térség

Vidám családi nap zajlik Óföldeákon

A Návay László-kúria előtti ősparkban felállított színpadon zenés-táncos, vidám jelenetek váltották egymást a meglehetősen hűvös időben lelkes közönség előtt. A rendezvényre háromszázan regisztráltak, s a megjelentek délben marhapörkölttel csillapíthatták éhségüket.

A közösségépítést célozta meg a ma délelőtt megkezdődött, a Vidékfejlesztési pályázaton nyert 1,2 millió forint jóvoltából megrendezett óföldeáki családi nap. A Návay László-kúria előtti ősparkban felállított színpadon Simonné Sinkó Erika polgármester köszöntötte a megjelenteket.

– Nagy dolog, hogy egy támogatás segítéségével meg tudtuk rendezni ezt a napot, melyre közel háromszázan jelentkeztek. Az előző öt évben mindent megtettünk a képviselőtársaimmal azért, hogy minél több rendezvényt tudjunk megvalósítani, illetve, hogy a már meglévő rendezvények színvonalát tudjuk emelni. – mondta megnyitójában Simonné Sinkó Erika. Óföldeák polgármestere megköszönte a rendezvényt segítők felajánlásait, illetve Lázár János országgyűlési képviselő a nyertes pályázathoz adott segítségét is. – A rendezvény célja nem más, mint a közösségépítés. Együtt mindenkivel Óföldeákért! – mondta

De hallgassa meg a polgármestert, saját szavaival:

A műsorban még az ebéd előtt fellépett a Hódmezővásárhelyi Szépkorúak Tánccsoportja, az óföldeáki Návay Idősek Otthona lakói vidám jelenetéből megtudhatta a nevetéstől dülöngélő közönség, hogy az egészséges életmód lényege a zsírt, zsírral való evés és a kevés mozgás. A apátfalvi Tóth Ferenc nótákat énekelt, majd szüreti dalcsokort énekeltek az óföldeáki otthonlakók. A vásárhelyi szépkorúak Szerelmes a muzsikás című összeállítását követően az óföldeákiak táncoltak, majd az Apátfalvi Hagyományőrzők, a helybéliek kívánságára eljátszották az Ács Kalári kocsmájában című jelenetet.

navigate_before
navigate_next

Őket a Hódmezővásárhelyi ITF Taekvan-do földeáki, óföldeáki és maroslelei csoportja látványos bemutatója követte.

A nap folyamán a gyerekek ugrálóváron pattoghattak, volt arcfestés és sétakocsikázás is. De volt aszfaltrajz verseny, illetve közös játékok a szülőknek és a gyerekeknek.

Ebéd ad műsort a Földeáki Szivárvány Népdalkör, Janicsek Roland énekes, majd délután 5-től retró slágerek fokozzák a hangulatot.