Belföld Hírek

Orbán Viktor megható üzenettel búcsúzott az elhunyt polgármestertől

Szombat délután vettek búcsút Mohácson a római katolikus temetőben a múlt héten tragikusan elhunyt polgármestertől, Szekó Józseftől. A szertartáson részt vett Orbán Viktor miniszterelnök is – írja a Magyar Nemzet.

Szekó József 21 éven át vezette Mohácsot, ezalatt felvirágoztatta súlyos adósságokkal átvett szülővárosát. A halála előtti hetekben egyeztetett állami vezetőkkel az új Duna-híd terveiről, valamint a nemzetközi kikötőről és az autó­sztráda-hálózat mohácsi bővítéséről. A tízmilliárd forintnál is nagyobb beruházássorozat most azonban megtorpanhat Szekó József halálával.

A városvezető halálával csak egyetlen – biztosan befutó – polgármester­jelölt maradt Mohácson az október 13-i önkormányzati választásokra: a szocialisták volt mindenható pénztárnokának, Puch Lászlónak a veje, Csorbai Ferenc, az MSZP-jelöltje, aki helyi hírek szerint annak ellenére nem lép vissza, hogy az indulását eddig támogató DK, Momentum és Jobbik helyi tagjai is a visszalépését szorgalmazzák.

A képviselőjelöltek támogatottságát nézve azonban szinte biztosra vehető a kormánypárti többség a testületben, így Csorbai polgármestersége kérészéletű lehet, az előre hozott választások elkerülhetetlennek tűnnek.