Hírek Makó Színes

A Királyhegyesi utcai nyugdíjas klubban is megünnepelték az idősek világnapját

Pénteken az ünneplésé volt a főszerep a Makói Egyesített Népjóléti Intézmény I. számú Idősek Klubjában: az idősek világnapját finom ebéddel, süteménnyel és ajándékkal ünnepelték meg a tagok.

Mint Tóthné Balázs Andrea elmondta, intézményükben három helyen ünneplik meg ilyenkor az idősek világnapját: a Vertán Endre nyugdíjas klub és az időskorúak gondozóházát követően pénteken a Királyhegyesi utcai klubban tartották meg a jeles napot.

Az intézményvezető továbbá felidézte, szeptemberben Pécsre látogattak a klubtagok, a városi ünnepségen az önkormányzat által felajánlott ajándékból pedig jövőre is nyaralni mennek majd.

Az ünnepségre Hadik György önkormányzati képviselő is ellátogatott, aki rámutatott: „az idők tanúja az élet tanítója”, így szerencsés az a fiatal, aki tanácsot kaphat az idősebbektől. Kiemelte, a biológiai kor nem azonos a tényleges korral, hiszen van olyan 70 éves, aki még mindig fiatal, de van, aki 40 évesen már kiégett.

navigate_before
navigate_next

– Sokkalta könnyebb vinni a terhet, ha sokan viszik – hangsúlyozta Hadik György, aki arra biztatott mindenkit, hogy ne foglalkozzanak az életkorral, hanem nyissanak a világra és kiránduljanak.

A különleges alkalmon Varga József is kivette a részét, hiszen idén is részt vett az ünnepi ebéd elkészítésében, amely marhapörkölt volt.

– Olyan ez az egész klub, mint egy család, összejövünk, mindenki elmondja azt, ami szívét, lelkét nyomja, vagy hogy jól érezze magát. Nagyon jó társaság van – osztotta meg portálunkkal a klub tagja, aki köszöntőt is mondott az ünnepségen, amelyben az egymásról való törődésről és a klub lényegéről is beszélt.