Makó Színes

Őszies ízek az új Glorius étlapon

Október 4-étől a régi árakkal, de megújított, az évszakhoz is illő kínálattal várja vendégeit a Grand Hotel Glorius étterme. A makói négycsillagos szálloda új étlapjának összeállításakor a szezonalitás mellett fontos szempontot jelentettek a lakossági igények is.

A hűvösebb időjárás beköszöntével újragondolt á la carte étlap fogadja a Gloriusba betérőket. – Számunkra rendkívül fontos a vendégeink véleménye, szeretnénk az elvárásaiknak magas színvonalon eleget tenni és folyamatosan fejlődni. Nagyon sok pozitív visszajelzést kapunk, ezek mentén reformáltuk meg az őszi-téli választékot; a közkedvelt fogásokat megtartottuk vagy új köretekkel kínáljuk őket, illetve teljesen új ételeket is ajánlunk – tájékoztatott Györki Bernadett.

A vendéglátásért felelős vezető a teljes ételsort végigkövetve elmondta, már a tél ízeit idéző sütőtökrém- és fácánleves mellett továbbra is lehet gulyás- illetve makói hagymalevest is fogyasztani. Az előételek közül a népszerű libamájat a bonbonforma helyett pirítva, karamellizált körtével találják meg ezentúl a vendégek; további újdonság ebben a kategóriában a tatár beefsteak, viszont megmaradt a kínálatban a várakozáson felül teljesítő rizspelyhes királyrák, mint egyik favorit. – A salátáink is közkedveltek, ezeken most nem változtattunk, a tészták közé viszont bekerült egy carbonara, amelyet pappardelle tésztával készítünk, a saját szakácsaink elképzeléseit követve. A főételek közül a lazac steak sült articsókás sütőtökpürével egészült ki, amellyel szeretnénk ösztönözni a vendégeket az új ízek kipróbálására. Emellett az omlós vaddisznónyak és az omlós marhapofa is most debütál a kínálatunkban – avatott be a vendéglátóvezető. A desszertekhez érve megtudtuk, a Gundel palacsinta és a csokoládé szuflé megmaradt, amely mellé régi kedvencek is visszakerültek, a somlói galuska és a gesztenyés túrógombóc szilvaraguval.

További újítást jelent a svédasztalos kínálatunk átalakítása is, amellyel nem csak a szállóvendégeknek akar kedvezni a Glorius. – Változtattunk a süteményeinken, az alapanyag összetételeken és előre kialakított étlap szerint működünk. Így jobban be tudjuk ide is csempészni a szezonalitást – tudtuk meg Györki Bernadettől, aki hozzátette, a napi menüt és az árakat nem érintik a módosítások. A jövőben is magas színvonalú kiszolgálással, igényes tálalással és jó minőségű alapanyagokból készült, finom ételsorokkal fogadja a vendégeket a Grand Hotel Glorius étterme.