Hírek Térség

Magyarcsanádon is köszöntötte az időseket Lázár János

A térség országgyűlési képviselője szerint a fiatalabb generációnak hallgatnia kell az idősek bölcs szavára, és megfontolni a tanácsaikat, mert az ő korosztályuknak három vesztes háború után kellett újraépíteni a semmiből Magyarországot.

A magyarcsanádi idősek napi ünnepségen Farkas János polgármester kiemelte, a településen nagy szükség van a szép korúak tapasztalatára, segítőkészségére és mosolyára, akiknek még most is hatalmas felelősség nyugszik a vállán, hiszen a felhalmozott élettapasztalat birtokában jó tanítók, és a családok tartópillérei lehetnek.

Lázár János szerint furcsa és kicsit udvariatlan is egy kicsit, hogy évente egy-egy nap letudjuk a nőnapot, az idősek napját, a gyermeknapot, miközben minden nap meg kellene adni az elismerést, a mai világ azonban nem ilyen, ezért időről időre emlékeztetni kell magunkat.

A térség országgyűlési képviselője felhívta a figyelmet arra, hogy Magyarországon egyre nő az idősek száma, ám kevesebb van fiatalból, felnőttből. Ez viszont nem tehertétel, hanem lehetőség, hangsúlyozta, mert az időseknél van a tudás, a nyugalom, a megfontoltság, a bölcsesség.

A jelenlévőket ezért arra intette, hallgassanak az idősek bölcs szavára, fontolják meg a tanácsaikat, mert ez a korosztály két vesztes világháború és egy hidegháború után háromszor építette újra a semmiből Magyarországot.

– Talán jobban meg tudják becsülni az eredményeket, talán ők kevesebbel is beérik, mert tudják milyen az igazi szegénység, alkalmasak arra, hogy figyelmeztessék a fiatalokat, kicsit lassabban járjanak, mert hamar a végére érnek az életnek. – mondta a képviselő.

 

navigate_before
navigate_next

 

Lázár János röviden kitért a küszöbön álló önkormányzati választásokra is, mint mondta, a legtöbb, amit ő kívánhat a választóktól, hogy ne veszítsék el a józan eszüket.

– Általában a magyar ember, ha választások közelednek, hajlamos elveszíteni. Vannak közösségek, ahol az emberek egymás torkának esnek, nem is tudni miért. Azt gondolom sem a hatalom, sem a konc nem ér annyit, hogy elfeledjük, október 14-én, a választások másnapján is felkel a nap, még az is lehet, hogy kisüt, és az élet megy tovább. – emelte ki.

Felidézte, amikor Magyarcsanád országgyűlési képviselője lett, szinte kilátástalan csőd, és összeomlás fenyegette a települést, azonban az elmúlt 5 évben nagyon sokat dolgoztak közösen azért, hogy próbáljanak jobb életfeltételeket teremteni.

A kölcsönös megbecsülésnek és tiszteletnek meg is lett az eredménye, ö évvel ezelőtt senki nem gondolta volna, hogy új gyógyszertár, orvosi rendelő, és kamionmentes napok állnak a magyarcsanádiak előtt.

– Amit ma meg kellene mindenkinek tanulni az idősek példájából, hogy egy ekkora közösségben nem egymással kell harcolni, hanem a faluért. – mondta el a képviselő, hozzátéve, hogy ha együttműködés van, akkor lehetetlen küldetés nincsen.