Hírek Kék hírek Ország-világ Térség

Huszonhétmilliót csalt ki egy vásárhelyi férfi

Négy hónap alatt négy céget csapott be, mintegy huszonhét millió forint kárt okozva, az a negyvennégy éves férfi, aki ellen most emelt vádat a Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség.

A vád szerint az elkövető 2017 áprilisában megbízási szerződést kötött egy budapesti céggel, hogy a részükre üzleteket kössön. A vádlott a cég nevében 2018 áprilisában megállapodott egy hódmezővásárhelyi gazdasági társasággal abban, hogy tőlük búzát és napraforgót vesz. A vádlott elszállított az eladótól összesen 3500 mázsa búzát és 490 mázsa napraforgót, azok ellenértékét, mintegy 22 millió forintot azonban nem fizette meg, s az eladó cég számára elérhetetlenné vált.

A vádlott a budapesti cég nevében és magát más személynek kiadva egy másik társaságot bízott meg a gabona egy részének elszállításával, a 350 ezer forintos szállítási díjat részükre nem fizette ki.

A vádlott 2018 júniusában Hódmezővásárhelyen kocsit bérelt, a bérlési idő letelte után az autót nem adta vissza a bérbeadó cégnek, a bérleti díjat nem fizette meg. A kocsit később a nyomozásban lefoglalták, így a bérbeadó társaságot ért kár megtérült.

A vádlott, a vád szerint, 2018 júliusában egy olyan gazdasági társaság nevében, amellyel kapcsolatban sem állt, egy szentesi cégtől vásárolt összesen 13 alkalommal, mintegy 4 millió forint értékben elektronikai árucikkeket. A vádlott ezen termékek árát sem fizette meg.

A Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség a vádlottat, többek között, jelentős kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntettével vádolja. Az ügyészség a büntetett előéletű vádlottal szemben börtönbüntetés kiszabását, valamint közügyek gyakorlásától eltiltását indítványozza.

A vádlott bűnösségéről a Hódmezővásárhelyi Járásbíróság dönt.