Két helyszínen, több mint száz választó vett részt a makói Fidesz jelöltjeinek fórumán, a térség országgyűlési képviselője szerint az elmúlt öt évben jó együttműködés alakult ki közte és a városvezetés között: ők megrendelték a zenekart, ő pedig kifizette a számlát.

– Nagyon sok támogatást, együttműködést, barátságot, jó szándékú kritikát, tiszteletet és megbecsülést kaptam a makóiaktól, ezért hálás vagyok. – mondta el a Lázár János a makói Fidesz mai fórumain.

A térség országgyűlési képviselője szerint a városvezetéssel is jó együttműködés alakult ki, a fejlesztésekre utalva viccesen meg is jegyezte: lényegében ez úgy működött, hogy megrendelték a zenekart, ő pedig kifizette a számlát.

Lázár János azonban azt is hozzátette, ő ezt szívesen vállalta és vállalná a jövőben is. Mint elmondta, 2014-ben szoros eredmény született, kevesen gondolták azt, hogy a polgármester asszony helyt tud állni, hogy Makó egy jobb lendületet vesz és jobb irányba fog haladni. A Farkas Éva Erzsébetre leadott szavazatok akkor a megelőlegezett bizalom jelei voltak, mostanra azonban ez a bizalom már megszolgált.

– A dolgok jó irányba haladnak, ezt tartani kell, és a munkát nem szabad abbahagyni. Nem szabad hagyni, hogy kiénekeljék a sajtot a makóiak szájából. – hangsúlyozta a képviselő az ellenzékre utalva.

 

 

Mint mondta, Makó lassan révbe ér, megkapja a kormányzattól a támogatást, alkalmas, tisztességes, megbízható emberek vezetik. Pártállástól függetlenül látszik, hogy kire lehet rábízni a várost, ki az aki meg fogja tartani a szavát, teljesíti az ígéreteit, kitől remélhetik, hogy úgy dolgozik, ami jobbá teszi a makóiak életét.

A következő évekre két nagy feladat van, hangsúlyozta Lázár János: az egyik, hogy még élhetőbbé kell tenni a várost, ez jelenti többek között a járda és útépítést, a csapadékvíz elvezetés problémájának megoldását, a közterek rendbetételét, az idősek és fiatalok segítését.

A másik, legalább ilyen fontos, hogy fejleszteni kell azt, ami Makót kiemeli a többi város közül. Ez a 19. század második, és a 20. század első felében a hagymatermesztés volt, most viszont a turizmus. A térség országgyűlési képviselője szerint Makó az én választókörzetében szinte egyedüli településként megtalálta a jövőt, ami a pénzt fogja termelni a városnak, ami munkahelyeket biztosít.

– Minél többen jönnek, minél többen költik el itt a pénzüket, annál több marad Makón adóbevételként, munkahelyként. – hangsúlyozta.

Hozzátette: akkor, amikor a 29 év alatti fiatalok közül minden második azt mondja, hogy el akar menni az országból szerencsét próbálni, Makó azt tudja mondani minden huszonévesnek, ha itt maradnak, akkor a turizmusban, vagy az iparban találnak boldogulási lehetőséget, és normális, jól fizetett állásuk lesz. Mindez azért is különösen fontos, mutatott rá, mert ha a fiatalok elmennek, akkor homokra építik a város jövőjét, ha azonban itt maradnak, akkor sziklára.

 

 

A Honvéd városrésszel kapcsolatosan Lázár János visszaemlékezett arra, hogy 2014-ben Sánta Sándor hozta először el ide, és nagyon meglepődött azon, hogy Makón még van olyan városrész, ami ennyire rossz állapotban van.

– Az akkori városvezetés nagyon büszke volt arra, hogy milyen jól mennek itt a dolgok, de közben nem nagyon foglalkoztak a külvárosban élőkkel. – mutatott rá. Szerinte azonban nem csak a belvárossal kell foglalkozni, mert ha csak az van rendben, akkor az csak kirakat. Egy települést azzal kell lemérni, hogy milyen a széle. Ha az nincs rendben, akkor z város sincs.

A makói Fidesz a lakossági fórumokon azt a tízéves programot mutatja be a választóknak, amelyet a bizalmat elnyerve város fejlesztésére ajánlanak. Ebben négy nagy irányt jelölnek meg programként, ami tartalmazza a  Turisztikai és gazdaságélénkítő fejlesztéseket, a Család- és ifjúságvédelmet, a  Zöld várost és környezetvédelmet, valamint Makó épített örökségeinek védelmét.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest