Interaktív délutáni foglalkozás keretében, a makói Szent István Egyházi Általános Iskola diákjai egy nyerges vontató működéséről szerezhettek információkat. A kamionba az intézmény igazgatója is beült.

Közel húsz esztendeje nemzetközi gépkocsivezető a kiszombori Furulyás Norbert, aki egy különleges élménnyel lepte meg a SZIGNUM közösségét szerda délután. – Mind a három gyermekem ebbe az iskolába jár. A legnagyobb nyolcadik osztályos, és arra gondoltam, hogy a többi, pályaválasztás előtt álló és érdeklődő diáknak egy kis segítséget adok a döntéshez – tudtuk meg az apukától, aki készséggel válaszolt a járművel és a kamionos szakmával kapcsolatos kérdésekre. – Több szempontot kell mérlegelnie annak, aki erre a pályára lép. Sokat vagyunk távol, ezért nem családbarát, viszont aki szereti a vezetést és az utazást, annak ez ideális választás lehet. Ma már nem ritkaság a női sofőr sem – tudtuk meg Furulyás Norberttől.

   

 A programon aktívan részt vett a Szent István Egyházi Általános Iskola igazgatója is. – Kipróbáltam, milyen lenne vezetni a kamiont. Jó a kilátás, tekintélyes a jármű és egyébként szívesen vezetek, de nem gondolkodom a pályamódosításon – avatott be Majorosné Rácz Krisztina. Az intézményvezető elmondta, minden programot és kezdeményezést támogat az iskola, amely segíti a gyerekek élményszerű tanulását és ismeretszerzését. Emellett kifejezte reményét, hogy a mostani alkalom után más szülők is kedvet kapnak saját hivatásuk bemutatásához.– Nagyon jó ötletnek tartom, hogy a diákoknak testközelbe hozzuk a különféle szakmákat. Tapasztalatom szerint ez megkönnyíti a választást – vélekedett Kissné Joó Judit pedagógus, aki tavaly volt nyolcadikos osztályfőnök.

A SZIGNUM komoly figyelmet fordít a továbbtanulásra. – Ez nem csak a tanulmányi felkészítést jelenti: rendszeresen tartunk pályaorientációs foglalkozásokat, személyes tanácsadást és szülői fórumot is e témában. Ebben a hónapban a középfokú oktatási intézmények bemutatkozására is sor kerül – tájékoztatott Horváth János. Az igazgatóhelyettesről köztudott, hogy szereti a kétkerekű járműveket, rendszeresen kerékpárral teszi meg a hódmezővásárhelyi otthona és makói munkahelye közötti távolságot. A mai eseményen azonban új információt is megosztott magáról. – Gyermekkoromban buszsofőr akartam lenni és most is szimpatikus ez a szakma számomra. Rendelkezem nyerges vontató vezetésére alkalmas jogosítvánnyal is – tudtuk meg tőle. A diákoknak is tetszett a nem mindennapi foglalkozás. – Érdekesnek találtam a kamiont belül, volt ágy is benne. Szerintem ez egy hasznos program – értékelt Almási Zoltán hatodikos tanuló.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest