Felekezettől függetlenül invitálták közös imádságra a hívőket a városban október 2-án. A görögkatolikus egyházközség által szervezett alkalmon a fohászokat Makóért és a település közösségeiért ajánlották fel.

– 1778-ban, ezen a napon végeztek először Szent Liturgiát templomunkban és ennek az emlékére hívom azokat, akik az Istenszülő oltalmának ünnepén együtt kérik Mária védelmező, anyai segítségét –tudtuk meg Biró Istvántól. A görögkatolikus parókus a felszentelési évfordulón Szent Liturgiát, utána Rózsafüzért és Akathisztoszt vezetett.

Az esemény ünnepi beszédében a hit és a közösség fontosságára hívta fel a figyelmet. – Azért vagyunk most itt, hogy kérjük az Istenszülő oltalmát, vegye pártfogásába városunkat és a településen működő keresztény csoportjainkat. Ha többen fohászkodunk együtt, akkor megsokszorozódik az imádságunk ereje – emelte ki István atya, majd hozzátette, akik itt vannak, hisznek Makóban és hisznek az Istenszülőben. Szónoklatában Szent István személyét is példaként említette, aki imádságaiban Mária védelmébe ajánlotta országunkat. Azonban ez nem adott számára okot a tétlenségre és nem jelentett biztosítási szerződést. – A felajánlás nem a felelősség áthárítása földöntúli hatalmakra, hanem maga az imádság, amelyben a döntés megszületik – zárta gondolatait.

A lelki program, amely már hagyománynak számít a városban, szeretetvendégséggel zárult.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest