Amennyiben dolga van a Rákóczi utca felé, láthatja, hogy milyen lesz, ha pedig nem, képeinket fogalma lehet, hogy néz majd ki az új bölcsőde épülete.

Áprilisban még csak a régi épület átalakításán dolgoztak és az új épületrész alapja készült el, mára azonban ezt az új szárny tetejét fedik a Rákóczi utcai, leendő bölcsődénél.

Míg a Rákóczi utca 8. szám alatti, régi iskolaépületben a szociális és irodahelyiségek működnek majd, addig az új szárnyban a majdani három csoportszoba kap helyet. A rég bezárt iskolaépületet alakítják át és bővítik, hogy itt épülhessen meg a község új, a jelenlegi előírásoknak is megfelelő, korszerű óvodája. A jelenlegivel ugyanis az a baj, hogy már évek óta nem felel meg az előírásoknak. A kiszombori képviselő-testület régóta tisztában van a helyzettel, ezért pályázott egy új bölcsőde építésére, mégpedig sikerrel.

A jelenlegi bölcsi helyzetéről az idén januári testületi ülésen Szegvári Ernőné polgármester arról tájékoztatta a képviselőket, hogy az ÁNTSZ tavaly decemberi, soron kívüli ellenőrzésekor jelezte az önkormányzatnak, hogy pl. kevés a mosdó a meglévő bölcsődében. A polgármester azt is elmondta, az év végén 60 millió forintot kaptak a kormánytól, ez érinti a bölcsőde építését.

Az új bölcsőde építését igencsak régen tervezi az önkormányzat, hiszen a helyi képviselő-testület már tavaly februári ülésén – egy ellenszavazattal – arról döntött, hogy a Rákóczi utcai egykori iskolaépület bölcsődévé való átalakítására és az épület csoportszobákkal való bővítése céljából egy 100 milliós hitelkeretről szóló szerződést ír alá a legnagyobb magyar bankkal. Erre azért volt szükség, mert ugyan 127 millió forintot nyert TOP-os pályázaton a község, de látszott, hogy az elszabadult építőanyag árak miatt ez nem lesz elegendő. A hitelkeret nem azt jelenti, hogy az összes pénzt le kell hívni belőle, hanem azt, hogy ha kell, a szükséges pótösszeg ebből áll a rendelkezésükre.

A testület a döntés előtt mérlegelte a jelenlegi bölcsődei épület tatarozgatását, de arra jutottak, hogy bár arra a község összes tartalék pénze rámenne, de még akkor sem lenne megfelelő a végeredmény.

A Rákóczi utcai egykori iskolaépületen a munkálatokat az idén januárban kezdődtek meg, a sikeres közbeszerzési eljárás, majd az azt követő szerződéskötés után.

Szerződés szerint az új bölcsőde épülete idén szeptember végéig kellett volna elkészülnie, de a munkálatokat erősen hátráltatták a májusi, június eleji hatalmas esőzések.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest