Az egyes választókerület Fideszes képviselőjelöltje, Kovács Sándor is bemutatta a következő ciklusra szóló programját a mai napon. Mint elmondta: bízik abban, hogy az előző három ciklust figyelembe véve eséllyel indul ismét a választókerületben.

Kovács Sándor kiemelte: a 2014-ben felállt képviselőtestület nagyon-nagyon sok komoly vállalást tett a város fejlesztése érdekében, ezek közül nagyon sok megvalósult, egyes fejlesztések pedig még folyamatban vannak. Ezek állami beruházás formájában valósulnak meg, példaként említette az Almási utcai iskolát és az újvárosi sportcsarnok kivitelezését.

A képviselő elmondta: választókerületében is jelentős beruházások valósultak meg ebben a ciklusban. Kiemelte a levéltár áthelyezését, a gimnázium felújítását, a második világháborús emlékmű és a Petőfi park megújítását, illetve a járdaprogram kapcsán arról adott tájékoztatást, hogy több mint 20-25 utcában tudtak járdát felújítani, illetve újat építeni, a jövőben pedig még dinamikusabb járdaépítést szeretne megvalósítani.

– Nagyon fontosnak tartom és gondolom ez az egész várost érintené, egy átfogó csapadékvíz elvezetési rendszer kidolgozása városi viszonylatban. Ezt már Lázár János képviselő úrnak is jeleztem, hogy erre minden körülmények között állami forrást kellene rá biztosítani, mert ez több milliárd forintot emésztene fel, és magában foglalná egy záportározó kivitelezését, a Nagyér csatorna problémájának megoldását, valamint a város teljes területén a csapadékvíz elvezetési rendszer megtervezését, illetve kivitelezését – emelte ki a képviselő, aki továbbá rámutatott: ez több évet és több milliárd forintot ölelne fel.

Kovács Sándor továbbá emlékeztetett: 2020-ban nemcsak Trianon száz évéről kell megemlékeznünk, hanem egy másik fontos évfordulóról, az 1970 évi nagy makói árvíznek az évfordulójáról, amely kapcsán egy emlékmű felállítására szeretne javaslatot tenni.

– Itt szeretném felhívni a figyelmet arra, és megköszönni az akkori Vásárhelynek és Szentesnek a közreműködését, akik Makó város kilakoltatott lakóit, a nőket és gyermekeket akkor befogadták. Nagy volt az összefogás, és én azt szeretném, ha most is az volna, hogy Vásárhely és Makó nem rivalizálna, ahogy egyesek itt szeretnék sugallni, hogy Makó a makóiaké. Akkor is nagyon jól esett a segítség nekünk, és most is jól esik az a segítség, amit Lázár János képviselő úr számunkra biztosít; olyan fejlesztési lehetőségeket hozott a térségnek, amelyek példátlanok és ezzel véleményem szerint minél hosszabb távon élni kell városunknak – hangsúlyozta.

A Petőfi Park József Attila utcai oldalában egy járdaépítéssel egybekötött parkoló kialakítása is Kovács Sándor tervei közt szerepel, hiszen mint fogalmazott, városszerte problémát okoz a parkolás. Fontosnak tartja a sportcsarnok melletti konviktus, valamint a Kálvária kápolna felújítását is, hiszen ez a város legöregebb épülete, felújítása pedig halaszthatatlan.

Mint elmondta, felújításra szorul és véleménye szerint meg is fog valósulni a következő ciklusban a József Attila utcán lévő Istók ház, mint közművelődés céljára használható közösségi tér. Emellett a volt nagy mozi, illetve központi konyha Makovecz tervek alapján szintén átalakítás alatt áll, első ütemben a külső, második ütemben, egy másik pályázati forrásból pedig a belsejét teszik rendbe, hogy közösségi teret alakítsanak ki benne – közölte, továbbá kiemelte:  elképzelhető, hogy a makói fiatalság részére tudnak egy szórakozási lehetőséget biztosítani ezzel.

A Petőfi parki edzőpálya kapcsán a meglévő elemeket szeretné megújítani, illetve újakat is kihelyezni Kovács Sándor, illetve még két-három sportolási eszköz kihelyezését is támogatja. A képviselő szólt a park közvilágításáról is, amelyet bár megújítottak 4,5 millió forintból, mégsem világítanak a lámpatestek. Ennek kapcsán továbbra is várnak az áramszolgáltatóra, hogy a szakadt földkábeleket megjavítsák, de ezt az ígért szeptemberi végi időpontig továbbra sem végezték el.

Szorgalmazná a Hollósy Kornélia utcai nagy parkolóban a forgó és éjjellátó kamerák kihelyezését is, hogy a vagyonvédelem biztosított legyen, továbbá rámutatott arra is, hogy ott olyan nem kívánatos események zajlanak esténként, hétvégente, amelyek a lakók nyugalmát zavarják, és azt is a kamerákon keresztül nyomon lehetne követni.

Programjában szerepel a körzetében lévő kis posta felújítása is. Mint elmondta, a két posta felújítását régóta szorgalmazza, még az előző városvezetés idejében is szó volt róla, de akkor sem boldogultak az akkori postavezetéssel, de –mint kiemelte – erről nem szabad letenniük, hiszen nagyon rossz állapotban vannak, a kisposta épülete ráadásul önkormányzati tulajdonban van, így arra mindenképpen fordítaniuk kell.

Még egy parkoló fejlesztés is tervei között van Kovács Sándornak, aki a Csanád vezér téren, az Eötvös utca sarkán, a Zsinagógával szemben lévő területen alakítana ki parkolóhelyeket, de ez a terület – mint elmondta – lehet azóta elkelt, amennyiben igen, úgy nem, vagy csak kisebb területen valósulhatna meg ez a terv.

A programpontok mellett a választópolgárok mindennapi gondjainak segítésének szorgalmazását is szem előtt tartja Kovács Sándor, aki kerékpárral közlekedve a választókerületben gyakran megáll az emberekkel beszélgetni.

– Szeretném megragadni az alkalmat, és megköszönni a választópolgároknak azt a bizalmat, amit az aláírásgyűjtés során tapasztaltam, hogy megközelítőleg ezer támogatást kaptam – fogalmazott a képviselő, aki mindenkit buzdít a szavazásra október 13-án.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest