Eddig sem volt példa nélküli, hogy az ellenzéki összefogás tagjai között vannak, akik a kamuhírek terjesztésében látják a választási győzelem kulcsát. Mostantól a makói szocialisták elnöke is becsatlakozott, ami azért különösen ciki, mert Molnár László az újságírói munkásságát is nagyra tartja.

 „Mindent elsöprő igazsággal ment neki Sebestyén Balázs Varga Mihálynak” – legalábbis egy Molnár László által is megosztott bejegyzés szerint. Apró szépséghiba, hogy ez egy kamuhír. Egy átlagosan tájékozott embernek ez azonnal fel is tűnik, hiszen láttunk már olyat ezerszer, hogy kattintásvadász oldalak hazai sztárokat használnak fel arra, hogy kormányzati szereplőket gyalázzanak. A sztárok persze próbálnak küzdeni ez ellen, de hasztalanul.

Mindössze néhány perc kell hozzá, ha valaki veszi a fáradtságot, hogy utánanézzen: a TV2 nevére hasonlító oldal még a HVG álhíroldal listásán is rajta van, amit kifejezetten azért állítottak össze, hogy minél kevesebb embert lehessen átverni.

 

 

Ami ezt a mostani esetet különösen elgondolkodtatóvá és egyben rendkívül kínossá teszi, hogy Molnár László nem csak a makói szocialisták elnöke, és az ellenzéki összefogás képviselőjelöltje, hanem több évtizedes tapasztalattal rendelkező újságíró is, aki ráadásul ezt, és az „újságírói etikát” is előszeretettel dörgöli az orra alá a médiában dolgozóknak, ha valami neki nem tetszik.

Most a helyzet – úgy tűnik – megváltozott: választást kellene nyerni. Ilyenkor minden eszköz megengedett, nem számít hogy mondjuk időseket vezetünk félre,  vagy éppen hamisított képekkel uszítunk a határon túli magyarok ellen, összeesküvés elméleteket gyártunk, vagy valótlanságokat sugallunk ellenőrzés nélkül. Ez pedig Molnár Lászlónál is felülírta azt a szabályt, hogy

egy bizonyos szint felett nem megyünk egy bizonyos szint alá.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest