Hírek Térség Top

Lázár János nyugodt, fejlődő öt évet kívánt Apátfalvának

Nem egymással, hanem a faluért kell harcolni! – hívta fel a figyelmet ma este Szekeres Ferenc apátfalvi fórumán Lázár János. A térség országgyűlési képviselője azt kívánta, hogy a falu a választás után nyugodt, fejlődő öt év elé nézzen.

A fórumon először Szekeres Ferenc polgármester mutatta be csapatát, azaz a képviselőjelölteket: Kiszely Jánosné alpolgármester, települési képviselőt, Fidesz apátfalvi alapszervezete elnökét, Antal Sarolta képviselőt, az Antal és Társa Kft. ügyvezetőjét, Veréb Anett képviselő, történelem szakos tanárt, a Fidesz által támogatott független jelöltet, Fekete Irén gyógypedagógust, a szociális és nemzetiségi bizottság tagját, a Fidesz apátfalvi szervezete alelnökét, Nándori Gábort, az apátfalvi Szent Mihály plébánia kántorát, a Fidesz jelöltjét és Herczegné Jáksó Anitát, az Apátfalvi Szociális Alapszolgáltatási Központ vezetőjét, a Fidesz által támogatott független jelöltet.

– Történelmi jelentőségű 5 év van mögöttünk, több mint 3 milliárd forint fejlesztés van mögöttünk – hangsúlyozta Szekeres Ferenc, aki fel is sorolta azokat. Ezekről itt olvashat bővebben. A polgármester/polgármesterjelölt a terveikről szólva elmondta, hogy többek közt erőteljesen szorgalmaznák a 43-as főút felújítását, egy bennlakásos szociális otthon építésén is gondolkodnak, növelnék a házi beteggondozás kapacitását és szeretnék ledes lámpatestekre cserélni a faluban működő több mint 860 közvilágítási lámpatestet, s szeretnének központi konyhát kialakítani. Az öt esztendő összefoglalóját, illetve a terveiket a száznál is több érdeklődő kézhez is kapta egy a választásra készült újságban.

navigate_before
navigate_next

– A legnagyobb eredmény ebben a ciklusban a 43-as főút tehermentesítése volt, a nagylaki elkerülőút megépítésével, mely Apátfalvát, Magyarcsanádot és Nagylakot is érintette. Korábban itt napi 500-800-1000 kamion is áthaladt – emlékeztetett rá Lázár János. A térség országgyűlési képviselője azt is elmondta, hogy október 14-én is felkel majd a nap, s ezért olyan kampányt kell fojtatni, hogy az ellenfelek a 13-i választás másnapján is egymás szemébe tudjanak nézni. Azt kérte a jelöltektől, hogy ne egymás ellen, hanem a faluért harcoljanak! – Nehéz kérdést kell megoldaniuk, azt, hogy az itt született gyerekek, fiatalként ne hagyják el a falut, mert ha ezt teszik, akkor az kihal – mondta. Azt is hozzátette, hogy az is nagy kérdés 2030-ra eléri-e Apátfalva, hogy hasonló adottságokkal rendelkezzék, mint egy hasonló méretű osztrák falu.

– Az én feladatom, hogy megrendeléseket teljesítsek. Hogy az apátfalviak mit akarnak, azt nekik, Önöknek kell kitalálniuk – jelentette, s azt kívánta, hogy nyugodt, fejlődő öt év elé nézze a falu. Hozzátette, a tehetné ő is Szekeres Ferencre szavazna.

Hallgassa meg mit mondott Lázár János:

 

A térség országgyűlési képviselője az apátfalvi látogatásáról a közösségi oldalán is beszámolt: