Hírek Színes

Gyönyörű dallamokkal telt meg a Hagymaház a zene világnapján

Különleges koncertélményre invitálta a Purcell Kórus és az Orfeo Zenekar a makói közönséget a zene világnapján. A Hagymaházban tartott ünnepi hangversenyen szólisták is színpadra álltak.

Immáron harmadik éve, hogy a Dr. Vashegyi György karnagy vezette kórus és zenekar színpadra állhatott a „marosmenti Konstantinápolyban”. A több mint kétórás koncerten többek között felcsendült Antonio Vivaldi D-dúr Gloriaja, de Johann Sebastian Bach és Francesco Bartolomeo Conti művei is színesítették a repertoárt – utóbbi művész neve bár ma a hivatásos zenészek többsége számára is idegenül cseng, pedig kora egyik legfontosabb zeneszerzője volt, aki színpadi, egyházi és hangszeres műveivel is egyaránt kiemelkedőt alkotott.

navigate_before
navigate_next

Pálfai Zoltán plébános köszöntőjében a hangok közti csend fontosságára; az aktivizmus mellett a szünetek megélésére hívta fel a figyelmet az életben, amelyet – mint fogalmazott – paradox módon a mai koncert is erősíteni fog.

Az előadást szólisták is színesítették: színpadra állt Szutrély Katalin és Pintér Ágnes (szoprán), Balogh Eszter (alt), Bernhard Berchtold (tenor), Thomas Dolié és Najbauer Lóránt (basszus).

A közel harminc éves Orfeo Zenekart és Purcell Kórust hatalmas siker fogadta, hiszen felállva, vastapssal ismerték el játékukat, műsorukkal ezen a héten Amszterdamban, a Royal Concertgebouw-ban is fellépnek majd.