Hírek Külföld

Brüsszelből jelentjük: Gyurcsány és Karácsony is támogatná a migránskvótát

A Fidesz kommunikációs igazgatója, Hidvéghi Balázs a ma délelőtt tartott brüsszeli sajtótájékoztatóján a kötelező betelepítési kvótáról beszélt – írja a 888.hu.

Gyurcsányék el akarják venni az EU-s támogatásokat a magyaroktól, és azoknak a településeknek akarják adni, amelyek hajlandóak migránsokat betelepíteni. Nemcsak a kerítést bontanák le, hanem a migránskvótát is támogatják. Ha rajtuk múlna, Brüsszel döntené el, hogy Magyarországra hány bevándorlót telepítsenek be. – hangsúlyozta

Hidvéghi elmondta, számos olyan javaslat van Brüsszel napirendjén, ami arra irányul, hogy pénzügyileg büntessék azokat az országokat, melyek nem hajlandóak befogadni migránsokat, illetve jutalmazzák azokat, melyek igen.

– Karácsony Gergely és Gyurcsány Ferenc el akarja érni, hogy csak azok kapjanak EU-s forrásokat, akik hajlandóak migránsokat betelepíteni. Ahol erre nem hajlandóak, ott teljes pénzelvonás történne. Ezért sem mindegy, milyen polgármestereket választunk településeink élére! – hívta fel a figyelmet.

Hidvéghi szerint számos olyan eset van, amikor polgármesterek szándékosan telepítettek be migránsokat a pénzügyi juttatások reményében, nem törődve a lakosok biztonságával. Magyarországon is vannak ilyen „díszpéldányok”, gondoljunk csak Botka László szegedi polgármesterre.

Hidvéghi hangsúlyozta: A Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselői mindent meg fognak tenni, hogy megakadályozzák a bevándorláspárti erőket.