Az állam által biztosított ösztöndíjak és a tanulószerződésekben megszerezhető ösztöndíjak mellett úgy döntött az iskola vezetősége és tanári kara, hogy a jól tanuló diákok munkáját is elismerik szeptembertől – tájékoztatta portálunkat Horváth Zoltán.

– Ennek köszönhetően a 3,5 és 4,0 közötti átlagú tanulókat havi nettó 8000 forinttal, a 4,0 feletti tanulókat havi nettó 12 000 forinttal fogjuk majd jutalmazni, amelyet a tanuló a számlájára kap, illetve a most kilencedik osztályba, vagy az először hozzánk érkező diákok részére havi nettó 5000 forintot fogunk majd utalni a számlára. Ehhez azért kapcsolódnak különböző feltételek is, például 3 igazolatlan óra után vagy fegyelmi után ez az ösztöndíj megszűnik – közölte az iskola igazgatója, aki kiemelte: ez teljesen különböző az állam által biztosított ösztöndíjaktól, hiszen ezt az iskola biztosítja, saját jogon.

Horváth Zoltán az iskola laboratóriumában – archív fotó 

– Tulajdonképpen itt az energetikai pályázatoknak köszönhetően spórolás, és a tankerti termények eladásából befolyó pénzeket osztjuk így vissza. Ezeket a terményeket kint a diákok termelik, ők adják el, így úgy gondolom, hogy ez őket illeti, és így a tanulmányi eredményhez kapcsolhattuk – hangsúlyozta Horváth Zoltán, továbbá elmondta, ezek mellett ingyenesen munkaruhát, munkavédelmi cipőt és szekrényhasználatot is biztosítanak.

– Egy nagyon jó tanuló a Galamb iskolában innentől akár 60-65 ezer forintot is a számlájára kaphat, hogyha kiemelt hiányszakmában tanul, és tanulószerződéssel rendelkezik. Én úgy gondolom, hogy ez egy olyan összeg, ami miatt megéri jól tanulni és eljárni az iskolába és elvégezni ezeket az igen vonzó szakmákat – fogalmazott az igazgató.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest