Hírek Makó

Farkas Éva Erzsébet: a tűzoltók szolgálata nélkül nem létezhet városunk és térségünk

Fennállásának 135. évfordulóját ünnepli az idei évben a makói tűzvédelem. A Makói Hivatásos Tűzoltóparancsnokság által szervezett ünnepségen műsor és történelmi áttekintés is várta a jelenlévőket, emellett emléklapokkal és az önkormányzat által biztosított kirándulással köszönték meg a tűzoltók munkáját.

Elsőként a Bartókos diákok mutatták be színes műsorokat, amelyben nemcsak az ének, hanem a tánc is helyet kapott. A Nadobán Zsuzsanna által színpadra álmodott műsorban a NOX együttes Tűzdal című számát is előadták.

Farkas Éva Erzsébet köszöntőjében elismeréssel szólt az előbb látott műsorhoz, amely véleménye szerint tökéletesen tükrözi a szolgálatot, amelyet 135 éve végeznek Makón és a térségben a közösségért. Mint kiemelte, a 135 évben megvalósult eszköz- és állományfejlesztések tanúsítják, hogy nélkülözhetetlen szolgálatot biztosítanak. Felidézte, hogy az alezredes tájékoztatójában olvasható, hogy az elmúlt 16 évben egy évbe átlagosan 294 kivonulásuk van, amely azt jelenti, hogy majdnem minden napra jut egy esemény, amikor embereket, állatokat vagy épp vagyont védenek.

navigate_before
navigate_next

A polgármester két esetről is megemlékezett, amelyet emberként és városvezetőként is átélt, az első a tavaly márciusban, az ipari parkban történt hűtőház leégése volt, amely során hosszú órákon keresztül oltották a tüzet, és végül szerencsére sem emberáldozatot, sem nagyobb káresemény nem történt.

– Az az áldozatos munka, amit ott tanúsítottak, és amelynek valamilyen módon részese voltam, hűen tükrözte számomra, hogy az önök szolgálata nélkül nem létezhet a városunk és a térségünk – hangsúlyozta Farkas Éva Erzsébet.

A második esemény a nyáron történt vízkárok voltak, amely Honvéd városrészt, és Vertán-telep egyes területeit érintette. Ezen az éjszakán a polgármester személyesen is tapasztalta, hogy mindent és mindenkit bevonva mentették azt is, amely akár menthetetlennek is tűnt.

– Az önök szolgálata számomra, és nyilván rajtam keresztül üzenetként a város közössége felé is, elsősorban az emberséget, a bátorságot és az önzetlen segítségnyújtást üzeni nekünk, makói lakosoknak – fogalmazott Farkas Éva Erzsébet, aki ezt követően átnyújtotta Makó Város Önkormányzata nevében a mintegy 50 dolgozónak szóló négynapos, három éjszakás gyulai kirándulást a szellemi és fizikai rekreáció érdekében, hálájuk és megbecsülésük jeléül.

Balogh Róbert tűzoltóparancsnok ezt követően beszélt az utóbbi 135 év legfontosabb eseményeiről, bemutatta a makói tűzvédelem történetét, majd végül további elismerések is átadásra kerültek az ünnepségen.