A község pályázaton nyert 119 millió 420 ezer forintot, ebből készült el a 144 négyzetméter alapterületű hűtőház a helyi ipari parkban.

Maroslele Községi Önkormányzat pályázatot nyújtott be a Nemzetgazdasági Minisztérium Széchenyi 2020 Program területi Operatív Program „Felhívás ipari parkok, iparterületek fejlesztésére” című TOP-1.1.1-15 kódszámú pályázati felhívásra. Az önkormányzat igénylése pozitív elbírálásban részesült, a projektre 119 millió 420 ezer forint támogatást kaptunk.

A támogatásból az M43-as autópálya melletti önkormányzati tulajdonú 0309/14. helyrajzi számú területen épült meg egy 144 négyzetméter alapterületű hűtőház. A hűtőház hegesztett acélszerkezettel, szendvicspanel falazattal készült el. A terület vízellátását fúrt kúttal oldották meg, az elektromos ellátást napelemrendszer biztosítja. Megközelítése a gyűjtőútról nyíló szerviz úton keresztül lehetséges. Az épülettől északi irányban található a létesítmény teherforgalmát lebonyolító rakodó és a dolgozók számára kijelölt parkolóhelyek. Az épület megközelítése a parkoló és rakodó felől lehetséges.

A munkálatok sikeresen megvalósultak, a műszaki átadás-átvétel megtörtént.

Tekintettel Maroslele település és környezetének gazdasági szerkezetére és a magas hozzáadott értéket képviselő, exportképes élelmiszer-ipari termékek előállításának igényére, a Széchenyi 2020 keretében megvalósult projekt finanszírozásában felépült egy magas technológiát képviselő hűtőház. A hűtőházban szekcionált tárolásra és gyors logisztikai műveletekre is alkalmas kiszolgáló infrastruktúra is rendelkezésre áll.

A projekthez kapcsolódik a www.marosleleiparipark.hu honlap, ahol naprakész információk állnak rendelkezésre a projektről.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest