Kiemelt hírek Makó Színes

Városszépítő akciót hirdetett a hétvégére a makói Fidesz

Önkéntesekkel és a képviselőjelöltekkel fogott szerszámot Farkas Éva Erzsébet, hogy közösen tegyék szebbé a várost. Az akcióval többek között arra akarják felhívni a figyelmet, hogy a város tisztasága közös ügy.

Makó több pontján is seprűt, lapátot, kapát ragadott több mint félszáz önkéntes a polgármester vezetésével, hogy ezen a hétvégén az őszi nagytakarítás jegyében szebbé tegyék a várost. Farkas Éva Erzsébet portálunknak elmondta, ennek az akciónak elsősorban a figyelemfelkeltés volt a célja, egyrészről arra, hogy a város tisztasága közös ügy, amelyért minden makói felelős.

A hulladékgazdálkodási vállalattal kötött megállapodás alapján ezért a háztartások 3-3 zöldhulladék gyűjtő zsákot is kaptak, amelybe a most hétvégén összegyűjtött hulladékot a cég jövő héten, a rendes szállítási időben ingyen elviszi.

 

navigate_before
navigate_next

 

A városszépítő akció beleillik a makói Fidesz által kínált Zöld Város Programba is, amelyhez kapcsolódóan már ebben az évben is történtek intézkedések. Fásítási program indult a város költségvetéséből, és elkezdték felmérni a fák állapotát is, a közterületek megtervezésére pedig külön kertészt vett fel az önkormányzat. A menthetetlen, beteg fákat a kivágás és összedarabolás után a Városgazdálkodási Nonprofit Kft.-n keresztül rászoruló családok fogják megkapni.

– 2020-tól egy tíz évre szóló Zöld Város Programot szeretnénk elindítani, ez nem csak a zöld felületek kezelését, fásítási programot tartalmaz, hanem a csapadékvíz elvezető rendszer teljes felújítását is. – mondta el portálunknak Farkas Éva Erzsébet.