Hírek Makó

Farkas Éva Erzsébet: Makó az ébredés után elkezdte újra megtalálni önmagát

A polgármester is beszédet mondott a Fidesz-kongresszuson Budapesten. Farkas Éva Erzsébet kiemelte: élete nagy megtiszteltetése, hogy részt vehetett a korszakváltásban 20 év szocialista városvezetés után.

Makó polgármestere Makovecz Imre gondolataival köszöntöttel elsőként a Fidesz-kongresszus küldöttjeit, akiről elmondta, neki köszönhetően a város már nem csak a hungarikumáról a makói vörös hagymáról híres, hanem 13 Makovecz épületből álló örökségéről is. A Kossuth- és Ybl Miklós-díjas magyar építész örökségének ápolásáért Farkas Éva Erzsébet köszönetet mondott Orbán Viktor miniszterelnöknek is.

Farkas Éva Erzsébet beszélt arról is, hogy egy hosszú és gyötrő álomból felébredt város polgármestereként áll a küldöttek előtt, Makón ugyanis az álom évtizedei alatt is megéltek valahogyan, csak a növekedés, erősödés maradt el. A város polgárai azonban 2014-ben úgy döntöttek, hogy fel akarják ébreszteni a várost, ehhez pedig új városvezetőt, új szövetségest kerestek.

– Életem nagy megtiszteltetése, amelyről öt év után sem tudok meghatódottság nélkül beszélni, hogy ebben a nagy korszakváltásban, 20 év szocialista városvezetés után szolgálatot kaphattam a városért, a polgárokért. – fogalmazott.

 

 

Mint elmondta, sok-sok munka áll mögöttük, a szétzilált közösségben a legfontosabb a béke megteremtése volt, ezért a városvezetés a nyugalom, a politikai csatározásokon való felülemelkedés, és a közösségért tenni akaró, szolgáló szeretet útját választotta.

Farkas Éva Erzsébet visszautalt 2014 októberére, amikor Orbán Viktor Makón járt, és egy 19 milliárd forintnyi fejlesztést kértek tőle a következő öt évre. Bár sok beruházás van még folyamatban, hangsúlyozta a polgármester, de mára elmondható, hogy a város polgárai ennek többszörösét kapták.

– Makó az ébredés után elkezdte újraértelmezni, újra megtalálni önmagát, és úgy döntött, megőrzi hagyományait, mezőgazdasági örökségét, és a turizmus, mint kitörési pont köré építi jövőjét. Közös célunkká vált, hogy Makó a történelmi Magyarország egyik legvonzóbb turisztikai célja legyen a következő évtizedekben, ezért összehangolt fejlesztéseket indítottak el. – mondta el Farkas Éva Erzsébet.

 

 

Hozzátette: ez azonban egyedül nem megy, Makó esetében sem. Lázár János elkötelezettsége, munkássága, hűséges barátsága pótolhatatlan a város számára. Utalt arra is, hogy egy bátor jövőképet megvalósítani öt év kevés, ezért kéri részben megújult csapatával a makóiak bizalmát újra október 13-án. Mint kiemelte, Makót a következő években újfajta kihívások várják, ezért a választásra megújult csapattal állnak fel.

– Makó első női polgármestereként hiszem, hogy a településeknek nagy szüksége van a nők bölcsességére, lendületére, türelmére is, ezért több hölgy képviselővel szeretnénk elindítani a 2030-ig megtervezett városfejlesztési programunkat, amely még jobbá akarja tenni a megélhetést, tenni akar a helyi gazdaság, a turizmus növekedésért, és áldozatot vállal a családokért, makói értékek, a kultúra, és a hagyomány gondozásáért. – összegzett a polgármester.