Hírek Makó

Több százmillióval több van Makó kasszájában, mint öt éve

A legutóbbi testületi ülésen Farkas Éva Erzsébet beszámolt a városvezetés öt éves gazdasági programjáról, és kitérve Makó jelenlegi vagyonára és tartalékára is. A számtalan fejlesztés és támogatás mellett is mintegy 400 millió forinttal jobban áll a város, mint amikor Buzás Péter leköszönt.

A 2019 szeptemberi egyenleg szerint a város bankszámláján mintegy 925 millió van, a közvetlenül felhasználható tartalék 488 millió forint, számolt be róla a polgármester a testületi ülésen. Farka Éva Erzsébet azt is elmondta, az öt évvel ezelőtti adatok ebben a tekintetben 677 millió és 344 millió voltak.

Ezekből kiderül: a város kasszájában mintegy 392 millió forinttal több van, mint 2014 végén.

Ez bizony nagyon is jó teljesítmény, főleg ha azt is figyelembe vesszük, hogy a lakosság számára különböző támogatási formákban mintegy 330 millió forintot juttat vissza a város, és belegondolunk például abba is, hogy az új Kálvin rendelő megépítését saját költségvetésből, állami támogatás nélkül finanszírozza az önkormányzat.

Sőt, ahogyan Farkas Éva Erzsébet beszámolt róla, az elmúlt öt évben új adónemet sem vezettek be, a meglévőket pedig nem emelték.

A makói Fidesz nemrég bemutatott, tíz évre szóló városfejlesztési programjában pedig továbbra sincs nyoma a lakosság és a vállalkozások megsarcolásának, sőt, a tervek szerint a befolyó idegenforgalmi adóból is juttatnának vissza a vállalkozásokhoz támogatások formájában.