Hírek Makó

Megkezdi negyedik évadát a Makói Teátrum

Ma este a Hagymaházban adja elő a nagyérdeműnek a harmadik évadban bemutatott Búcsúterápiát a MATE, amelynek tagjai a nyári időszakban sem pihentek, október végére pedig egy új darabbal is készülnek.

– Nyáron volt egy nagy társulati ülés az évad végén, és utána megegyeztünk, hogy minden egyes héten találkozunk legalább egyszer és tréningezünk, megpróbálunk egy kicsit a színház elméleti dolgaival foglalkozni. Most már jobban fel vannak készülve elméletileg és gyakorlatilag is – osztotta meg portálunkkal Varga Norbert.

Mint elmondta, a negyedik évad egy kicsit különleges, hiszen vannak továbbjátszásaik, amiket még előadnak az évadban, a Búcsúterápia mellett a Karnyónét is tervezi újra színpadra vinni a társulat az évad közepén.

A mai napon előbbit mutatja be 18 órától a Hagymaház pódiumtermében a MATE: a Pálffy Zsófi tollából származó történet számos érdekes témát boncolgat, de az ősz folyamán egy új előadással is megörvendeztetik majd a makói közönséget: Mark Dunn Öt nő az esőben című darabját viszik színpadra.

– Ez azért egy nagy vállalás, mert ez egy hosszú-hosszú szövegkönyv, öt nő játszik benne, ellentétben az eddigiekkel, hiszen nem magyar szerzőről van szó, ezért a fordítás is eléggé izgalmas: egy banki „locsogás” tulajdonképpen, de vígjáték, és teljesen más mint a Karnyóné – árulta el portálunknak a MATE művészeti vezetője.

Az október 25-én bemutatásra kerülő Öt nő az esőben című előadást követően a téli időszak sem marad újdonságok nélkül, hiszen a Grincs történetét mutatják be, a tavaszi időszakban pedig a Családunk szégyene című előadás kerül terítékre, amelyet Szabó Tibor alkalmazott színpadra. Ezt az előadást egy nagyobb stábbal, szinte minden korosztály részvételével játsszák majd – közölte Varga Norbert.

Mint megtudtuk, továbbra is hetente két alkalommal próbál a Makói Teátrum, ezek során pedig kisebb csoportosulások is alakulnak, műhelymunkában is dolgoznak, hiszen egy-egy előadást más-más stáb visz színpadra – mutatott rá Varga Norbert, aki továbbá kiemelte: jelenleg legalább 15 aktív tagjuk van, viszont kevés a fiú szereplő, így örömmel várják őket a társulatban, akiknek tagjaival amatőr színházi találkozókra is szeretnének eljutni a közeljövőben.