Hírek Térség Top

Lázár János szombaton nyakába vette a makói térséget

Az országgyűlési képviselő a királyhegyesi falunapra, az ambrózfalvi családi napra, a nagyéri sokadalomra valamint a nagylaki és a kövegyi idősek napjára is elment ma. Több helyen is választáson való részvételre és az összefogásra szólította fel a helybélieket.

Az elmúlt öt esztendő fejlesztésiről, illetve a tervekről számolt be részletesen Horváth Lajos polgármester ma délelőtt, a helyi művelődési ház előtt felvert sátor színpadán. Elmondta, hogy a mai termékbemutatóval színesített falunap három millió forintba került, s bár a költségek felét vidékfejlesztési pályázaton nyerték meg, ez nem azt jelenti, hogy minden esztendőben tudtak volna ilyet rendezni, bár elismerte, hogy igény lenne rá. Azt is bejelentette, hogy a helyi képviselő-testület döntse alapján az idősek napja alkalmával 65 év feletti helybéli 10 ezer forintot kap.

Hallgassa meg Horváth Lajost:

– Nagyra értékelem azt a munkát, melyet a királyhegyesiek végeztek. Huszonöt év kemény munkájával tartunk ott, hogy Királyhegyes a környékbeli településekhez képest számos fejlesztést végrehajtott, megvalósított, hiszen arra törekszenek, hogy az itt élő közösség jól érezze magát, szeressen itt élni, ne akarjon innen elvinni, ne vágyódjék innen el, s megtalálja ebben a közösségben a számítását – jelentette ki Lázár János, aki szerint a polgármester és a testület mindent megtett a településért, s munkájuk folytatásra érdemes. S óvott mindenkit a széthúzástól.

Két nagy adósságom még van, az egyik az autópálya felől a faluba vezető bekötőút felújítása, mely 300 millió forintba kerül, a másik pedig és a Makóval való közvetlen összeköttetés, az autópályán kívül. Ez egy nehezebb dió, mert ez a mai áron kétmilliárd forintba kerülne, s eddig nem tudtam a Magyar Közutat ennek a fontosságáról meggyőzni – tette hozzá Lázár János országgyűlési képviselő, aki azt mondta, hogy az útépítéssel kapcsolatos erőforrásokat megpróbálja a megye északkeleti részében átcsoportosítani.

Hallgassa meg saját szavaival, hogy mit mondott:

Ez alkalommal köszönték a legfiatalabb királyhegyesieket: Bárdos Zoét, Kanton Hangát, Balogh Liliánát, Kovács Evelin Grétát, Filipkó Vanda Letíciát, Fejes Amíra Lucát, Németh Lucát és Tóth Zoárd Zoltánt. Illetve a község legidősebb lakóit: a 91 esztendős Kocsis Mátyásné Ferencsik Katalint, az 5 nap múlva 90 éves Kiss Ferencet (és feleségét Kiss Ferencné Margitka nénit, akivel 65 éve házasok).

navigate_before
navigate_next

Ezt követően Lázár János ellátogatott az ambrózfalvi családi napra, ahol nem csak a színpadi fellépőkkel, de a helybéliek, köztük a Csirik László polgármesterrel és a választáson indulókkal is találkozott, sőt közös képen is szerepelt velük. Csirik László polgármester elmondta, a településen nincs hagyománya a családi napnak, eddig falunapot és hasonló rendezvényeket szerveztek. A családi nap költségeit a vidékfejlesztési és a Magyar falu Program sikeres pályázatai fedezik, s a helybélieket budapesti színész-énekes gárda szórakoztatta.

navigate_before
navigate_next

A Nagyéri Sokadalmon még a főzőverseny tótkomlósi indulói pálinkáját is megkóstolta, amikor Lőrincz Tibor polgármesterrel végigsétált a község főterén. Majd így értékelte a kistelepülések helyzetét:

navigate_before
navigate_next

Lázár János ezt követően a nagylaki művelődési házban rendezett idősek napja ünnepségén vett részt. Köszöntőjében gratulált a falu lakóinak az elmúlt évek sikereihez, megköszönte az együttműködést és azt a támogatást, mellyel kitüntették őt 2014-ben és 2018-ban (az országgyűlési választásokon – a szerző). És sok sikert kívánt Nagylak jövőjét és fejlesztési terveit illetően, az kívánva, hogy minden elképzelésük, vágyuk és álmuk teljesüljön.

navigate_before
navigate_next

– Ehhez összefogásra, együttműködésre van szükség. Akkor lesz sikeres Nagylak, ha mindenki tesz érte – hívta fel a helybéliek figyelmét. Azt is elmondta, Nagylak és lakói miért különleges helyzetűek:

Száz szeletes tortával kedveskedett a kövegyi idősek napja résztvevőinek, akik már a vacsora előtt táncra perdültek a helyi művelődési házban.

navigate_before
navigate_next