Hírek Térség Top

Hat-hétszázan indultak a földeáki maratonon

Nem csak helybéliek, de makóiak és apátfalviak is rajthoz álltak, a kilencedik Földeáki Maratonon. A helybéli őstermelők pedig szabadtéri kiállításon mutatták be terményeiket.

– Már elérte a húszat a futóversenyeink száma, de ezek közül tizenegy a Futás a múltba című, a Földeák és Óföldeáki táv megtételét célzó rendezvény – mondta Hajnal Gábor polgármester, aki egy nyolcfős váltóban maga is a startvonalhoz állt.

A ma kora délelőtti maratoni váltófutást kilencedik alkalommal rendezték meg. A futóversenyek ötletgazdája Molnár János sportszervező maga indította a versenyzőket a Szent László tér körüli távon.

A verseny résztvevői a közös bemelegítés után indultak útnak, az egyéni versenyzők egy 640 méteres kört tettek meg a tér körül – míg a váltófutók az egész, közel 42 kilométeres távot legyűrték.

A családi napot egyéb programok is színesítették, hiszen az ügyesebbek mászófalon próbálhatták meg bátorságukat, zajlott a főzőverseny míg a földeáki őstermelők, a helyi könyvár szervezésében, terményeikkel álltak a nyilvánosság elé, de akadt aki süteménnyel kínálta a helybélieket. És csöppet sem kellett szégyenkezniük…

navigate_before
navigate_next

De volt kerékpáros ügyességi verseny, és felléptek a színpadon a helyi iskolások is, talpig német népviseletbe öltözve.

A közönséget két koncert is szórakoztatta, s aki nem futott, az csak szórakozott, aki futásnak eredt, az előbb bemelegített, majd megtette a távot, végül pihent, majd kikapcsolódott.

A község dúskál a sportolási lehetőségekben, hiszen van rekortánnal borított, kétszáz méter hosszú futópályájuk, a sport és szabadidőparkban különböző „kínzó”eszközök, de van műfüves pályájuk, működik focicsapat és edzenek a helyi taekvandósok is. És ha a néptáncot sportnak lehet nevezni, ilyen csoport is működik Földeákon, hisz ez is aktív mozgást jelent. Az iskolásokat pedig úszni is elveszik.