Hírek Ország-világ Sport Térség Top

Felavatták az apátfalvi focipályát

Ma délután Szekeres Ferenc polgármester, Lázár János országgyűlési képviselő és Nógrádi Tibor, a Csongrád Megyei Labdarúgó Szövetség igazgatója avatta fel, Kiss-Rigó László megyéspüspök áldotta meg a teljesen felújított apátfalvi sportpályát és az öltözőt. Majd a két focimérkőzés szemtanúi is lehettek a szurkolók.

55 millió forinttal támogatta a Magyar Labdarúgó szövetség az Apátfalvi FC Sportegyesület sportfejlesztési programját, – melyet az élőfüves pálya felújítására nyújtott be – mondta köszöntőjében Szekeres Ferenc polgármester. Hozzátette: a pénzügyi támogatás 38 millió forint TAO-támogatásból és 17 millió forint önrészből valósult meg. Az önrészt az apátfalvi önkormányzat biztosította. – Mint a TAO-támogtást, mint az önrészt Lázár János országgyűlési képviselő segítségével sikerült megkapnunk! – emelte ki Apátfalva polgármestere, aki sorolta, hogy az öltöző korszerűsítése érdekében milyen munkákat végezte, s hogy az épület belső felújítására a községi önkormányzat 5 millió forintot biztosított.

De hallgassa meg Szekeres Ferenc teljes köszöntőjét:

– Szeretnék gratulálni azokhoz a sportlétesítményekhez, melyeket a település a Magyar Labdarúgó Szövetséggel összefogásban, közös sikerként hozott létre, vállalkozók, adófizetők bevonásával, lehetővé téve azt, hogy minden apátfalvi fiatal számára a sportolás valóban lehetőség és egy élmény lehessen – mondta Lázár János országgyűlési képviselő, aki gratulált ahhoz is, hogy egyetlen kamion sem ment el a pálya közeli úton, s nem zavarja a helybéliek nyugalmát.

Hallgassa meg a teljes köszöntőjét!

Nógrádi Tibor, a Csongrád Megyei Labdarúgó Szövetség igazgatója apátfalvi élményeit is felidézte:

A pályát Kiss-Rigó László megyéspüspök áldotta meg.

A megnyitó után kezdődött a Budapest Honvéd és az Apátfalvi öregfiúk barátságos mérkőzése, majd a Contitech – Apátfalva bajnoki labdarúgó mérkőzés. A megnyitón közreműködött a Tini és Mini Majorette Csoport, illetve a a Mátó Mátyás által vezényelt Borbély András Band.

navigate_before
navigate_next