Hírek

Csendben van a Jobbik

A balliberális párttá átalakult Jobbik vezetése és elnöke az elmúlt hónapokban gyakorlatilag eltűnt a közéletből – írja a Magyar Hírlap.

A hallgatás folytatódott most is, amikor Karácsony Gergely őszödi beszéde komolyan visszavetette az ellenzéki összefogás választási reményeit. Az MSZP, a DK és még a Momentum egyes képviselői is kényszeredetten ugyan, de kiálltak a bukott főpolgármester-jelölt mellett, pedig a botrányos hangfelvételen keményen sárba döngölte őket Karácsony. A Jobbik azonban sokat mondóan hallgat.

A lap által megkérdezett Deák Dániel, a XXI. Századi Intézet vezető elemzője szerint ez nem véletlen, hanem tudatos döntés, mivel a Jobbik vezetése úgy látja, a balliberális pártérdekek mellett való esetleges kiállásuk hatására még a párt maradék szavazói is elpártolhatnak tőlük, ami már végzetes lenne. A Jobbik havonta egyszer vagy kétszer megszólaló elnöke, Sneider Tamás még közvetlenül Karácsony hangfelvételes botránya előtt és általánosságban véve sem kívánta teljes támogatásáról biztosítani a balliberális ellenzéki főpolgármester-jelöltet.

„Az csak az esetleges győzelme után ítélhető meg, hogy Karácsony Gergely alkalmas-e a főváros vezetésére” – mondta még kedden Sneider Tamás, aki a hírek szerint Jakab Péter pártelnöki posztra történt önjelölt bejelentkezése óta fokozottan óvatos az ilyen témájú kijelentések megfogalmazásakor. Ugyanis azt még a hiteltelen és arctalan jelenlegi pártvezetés is érzékeli, hogy a párbeszédes Tordai Bence-féle szélsőséges balliberális elveket és a botrányokozó politizálást képviselő Jakab Péter elnöki ambíciói a párt megmaradását veszélyeztetik.

 

Forrás: Magyar Hírlap | Borítókép: archív fotó