Makó Színes

Megénekeltették a makói szépkorúakat

Fergeteges hangulatú programmal emlékezett meg nyugdíjasairól a makói városvezetés az Idősek Világnapján. A sportcsarnokban rendezett eseményen Korda György és Balázs Klári szórakoztatta a 780 vendéget, akiknek klubjai százezer forintos utazási támogatást kaptak ajándékként.

– Önök építették azt a jelent, amelyben a mi generációnk egy jobb és szebb nemzedék jövőjét alapozhatja meg. Mindennapi munkánkban elődeink példájából meríthetünk erőt, hitet, reményt és szépséget, mi, gyermekek- köszöntötte a jelenlévőket Farkas Éva Erzsébet. Makó polgármestere bevezető gondolataiban elmondta, a városvezetés döntéseiben mindig fontos szempontot jelentett a hála kifejezése a szépkorúak felé. – Az elmúlt évek találkozásai megtanították a feltétel nélküli elfogadást és szeretetet, azt, hogy tudjunk és merjünk minőségi időt adni egymásnak, és hogy mindig lelkesedjünk a feladataink iránt – hangsúlyozta az ünnepeltekkel kapcsolatban a település első embere, aki az egyik legfontosabb értékként a nyugdíjasok közösségi életét, egymás segítését és szolgálatát emelte ki. Farkas Éva Erzsébet az eseményre most sem érkezett üres kézzel, az idősek iránti megbecsülés és tisztelet kifejezéseként a város nevében minden klubnak százezer forintos utazási támogatást nyújtott át.

navigate_before
navigate_next

A városvezető az ajándék mellett egy közös éneklésre is biztatta a mintegy nyolcszáz résztvevőt. – Nagyon szeretjük ezt a programot, minden évben negyven fővel képviseltetjük magunkat. Mindig remekül érezzük magunkat – tudtuk meg Rédai Istvánné Arankától, a Marosvidék Baráti Kör egyik tagjától.

navigate_before
navigate_next

Jókedvben ezúttal sem volt hiány, a szépkorúakat dr. Csikota József Zenekara táncoltatta meg. A kiváló hangulatot Korda György és Balázs Klári koncertje fokozta, az idősek lelkesen mulattak és énekelték az ismert slágereket. Az Idősek Világnapját 1991 óta ünneplik szerte a világon, amelynek Makón is komoly hagyományai vannak. A tartalmas délután szervezési feladatairól ebben az esztendőben is a Hagymaház csapata gondoskodott. A rendezvény az “Értékközvetítés a Makó-térségi közösségekben elnevezésű, EFOP 1.5.3-16-2017-00037″ jelű pályázat keretében valósult meg.”

navigate_before
navigate_next