Hírek

Kívülről is megújult a Megyeház utcai nyugdíjas klubépület

A belső felújítást követően az idei évben több mint három és fél millió forintból újult meg kívülről a Megyeház utcai klubépület. Az átadón Farkas Éva Erzsébet polgármester köszöntötte a megjelenteket, Hadik György képviselő pedig kiemelte: „fiatalnak kell lenni lelkünkben, szellemünkben, és ezek a klubok azok, amik ezt tudják biztosítani!”

Farkas Éva Erzsébet köszöntötte a megjelenteket, ezt követően kiemelte: 2015-től kiemelt fontosságúak a városban lévő nyugdíjas közösségek, ennek kapcsán pedig beszámolt az utóbbi évek nyugdíjas klubokat érintő fejlesztésekről. Mint többek között elmondta, 2015-ben a Megyeház utcai épületben belső felújítás történt 2,5 millió forint értékben, ennek során a burkolatok cseréjére került sor, illetve a belső falfelületeknek a megújítását, a nyílászárók festését végeztették el makói vállalkozóval.

– Az idei évi költségvetésből az épületre vonatkozóan 3 millió 695 ezer forintot különítettünk el, mégpedig arra vonatkozóan, hogy a külső homlokzati felújítást elvégeztessük, illetve teljes körű javítását magának a tetőszerkezetnek. A tetőszerkezet felújításánál fontosnak tartottuk, hogy a hagyományos parasztcserép megmaradjon, és annak a felújítását tudtuk megvalósítani ebből a keretösszegből. Azt is fontosnak tartottuk, hogy mivel egy sajátos, egyedi homlokzata van az épületnek, azok a díszítések, illetve az a színvilág, amely az épületnek eredeti színvilága, illetve jellegzetessége volt, azt megtartsuk – hangsúlyozta a polgármester.

navigate_before
navigate_next

– A legfontosabb célunk az volt, hogy a városban lévő mintegy 6700 nyugdíjas korú polgárainknak megfelelő körülményeket biztosítsunk. 2014-ben, amikor idekerültünk, akkor elég sok panasz érkezett hozzánk, a körülményeket tekintve – emelte ki Farkas Éva Erzsébet, továbbá rámutatott: igyekeztek a bútorzatot is méltóképp megújítani, illetve külön raktározási lehetőségeket biztosítani.

– Fontosnak tartottuk azt is, hogy a közösségi életüket, ha lehet így mondani, tágítsuk, és ebben nagyon nagy segítségemre volt többek között Hadik György képviselőtársam is, aki sok-sok utaztatási lehetőségekkel, különböző programok szervezésével segítette és támogatta, természetesen nemcsak a Szépkorúak, hanem a többi nyugdíjas klubnak a működését is – fogalmazott a polgármester.

– Október elsejéhez, az idősek világnapjához közeledve szívből jövő jókívánságaimat fejezem ki az egész város nevében mindazért, amit tettek és szolgáltak itt az elmúlt évtizedekben, illetve gyermekeik nevelésével tettek, akik jelenleg munkájukkal szolgálják a város közösségét! – emelte ki, majd elmondta: az épületben nemcsak nyugdíjas klubok, hanem más civil szervezetek is jelen vannak, továbbá ez az épület az, amelyik a legtöbb nyugdíjas korú korosztály közösségét befogadja. Az átadóra a külső megújulás mellett új asztalok és székek is kihelyezésre kerültek, 265 ezer forint értékben, de a további igényeket is szeretnék a jövőben támogatni.

Hadik György felelevenítette, hogy itt tartotta első képviselői fórumot, és már akkor látta, hogy az épület méltatlan arra, hogy a nyugdíjasok itt gyűljenek össze. Három évvel ezt követően megújultak a burkolatok, a nyílászárók és a vizesblokk is, amelyet elégedettséggel fogadott, de a csapadék okozott problémákat továbbra is a külső állapotok miatt. Örömét fejezte ki, hogy mostanra kívülről és belülről is megújult az épület, ráadásul kerékpártároló is létesült. A képviselő kiemelte: az épület úgy újult meg, ahogy szerette volna, továbbá arról is szólt, mit is jelent számára ez az épület.

– Fiatalnak kell lenni lelkünkben, szellemünkben, és ezek a klubok azok, amik ezt tudják biztosítani – hangsúlyozta, továbbá a szórakozás, a lelkesedés megőrzésének és a nyitottságnak a fontosságáról is beszélt, majd sok boldogságot kívánt a megjelenteknek ahhoz a száz évhez, ami hátravan.