Hírek Támogatott tartalom Térség

Jó reggelt Makó!

Támogatott tartalom

Átadták a több mint 300 adományozó segítségével létrejött Erzsébet-házat, az önkormányzat újra kiírta a makói hagymatermelőknek szóló pályázatot, testületi ülést tartottak Magyarcsanádon, és elkészült az új pitvarosi piac is.

Tegnap is számos fontos dolog történt a térségben, többek között Novák Katalin is Makóra látogatott, hogy részt vegyen az Erzsébet-ház átadásán. A család- és ifjúságügyért felelős államtitkár az ünnepségen elmondta, jövőre a kormány a jelenleg havonta 100 ezer forintot jelentő Gyermekek Otthongondozási Díját 123 ezer forintra emeli, a következő három évben pedig úgy, hogy elérje az akkori minimálbér szintjét.

A városvezetés a legutóbbi testületi ülésen újra kiírta a hagymatermelők támogatásáról szóló pályázatot, amelyre október 31-ig lehet jelentkeznie a makói termelőknek.

– Ha a kormány támogatja a helyi piacok építését, nagyon jó teszi, mert ez a legjobb befektetés ahhoz, hogy mi magyarok fel tudjuk venni a versenyt a multinacionális élelmiszer-kereskedelemmel – hangsúlyozta Lázár János a pitvarosi piac átadásán, amely 14 millió forintból újult meg.

Magyarcsanádon testületi ülést tartottak tegnap, ahol hatályon kívül helyezték az önkormányzati tulajdonban lévő lakások bérének megállapításáról szóló, többször módosított rendeletet és újat alkottak.